Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Borç yapılandırması esnafı çok rahatlatacak”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Borç yapılandırması esnafa büyük bir müjde oldu. Hükümetin aldığı bu karar ekonomiyi canlandıracak” dedi.TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Borç yapılandırması esnafa büyük bir müjde oldu. Hükümetin aldığı bu karar ekonomiyi canlandıracak” dedi.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın bugün yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarında peşin ödemede ekstra indirim yapılacağının altını çizen Palandöken, “Yapılandırılan borcu peşin ödeyenler için faizin yarısı silinecek. Borcunu peşin ödeyemeyenler için de 18 ay vade yapılacak” diye konuştu.
Borç yapılandırmasının yanında matrah artırımının da kamu gelirlerini önemli miktarda artıracağını ifade eden Palandöken, “Bugün itibariyle 90 milyar TL’lik vergi, 72 milyar TL’lik sosyal güvenlik primi borcu yeniden yapılandırılacak. Esnafı, çiftçisi, sanayicisi ile beraber yaklaşık 5 milyon mükellefin borcu yeniden yapılandırılacak. Hem devlet kazanacak hem de vatandaş. Yapılandırma ile kamu gelirlerinde önemli bir artış olacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.