Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tesk Genel Başkanı Palandöken: "AVM Sayısı Çığ Gibi Artıyor"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM sayısının çığ gibi arttığını söyledi.2017 yılında ülke genelindeki AVM sayının 450’ye ulaşmasının öngörüldüğünü dile getiren Palandöken,...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM sayısının çığ gibi arttığını söyledi.
2017 yılında ülke genelindeki AVM sayının 450’ye ulaşmasının öngörüldüğünü dile getiren Palandöken, "Fakat AVM’lerde yer almak isteyenlerin de masrafları ağırlaşıyor. Ağır maliyet ve son terör olayları sebebiyle AVM’lerin müşteri kaybetmesi ile cadde mağazacılığına dönüşte son zamanda hareketlilik gözlenmekte" dedi.
"YERLİ MARKALAR CADDE MAĞAZACILIĞINA GERİ DÖNÜYOR"
AVM’lerin eskimeden yanlarına yeni AVM’ler yapıldığını, bu nedenle yerli markaların arka arkaya mağaza açmanın maliyet altında ezildiğini belirten Palandöken, "Yeni açılan AVM’lerin daha yatırım maliyetini çıkarmadan yanına birkaç yıl sonra yenileri yapılıyor. Şehrin konseptine uymayan AVM’lerin uzun süreli ve kalıcı olabilmeleri zaten mümkün değildir. 2014 yılında 338 olan AVM sayısı 2015 yılı sonunda toplam alanı 10 milyon 200 bin metrekareyi aşarak 361 alışveriş merkezine ulaştı. 2016-2017 yıllarında 17’si İstanbul olmak üzere 44 yeni AVM daha geliyor. Taze para yabancı sermayenin perakende piyasasına girmesinin en önemli nedeni. Bir şey üretmeden rant elde ediyorlar. Son zamanlarda AVM’ye girecek yerli markalardan istenen ağır şartlar, yüksek masraf ve terör korkusu birçok markayı tekrar cadde mağazacılığına yöneltti. Cadde üstünde tekrar markaları gören vatandaşımız da memnun bu durumdan" değerlendirmesini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.