Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dizdar: "Büyüme sevindirici"

Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dizdar, üçüncü çeyrekteki yüzde 11.1’lik büyüme oranının iş dünyasında büyük sevinç yaşattığını söyledi.Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmanın...

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dizdar: "Büyüme sevindirici"

Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Dizdar, üçüncü çeyrekteki yüzde 11.1’lik büyüme oranının iş dünyasında büyük sevinç yaşattığını söyledi.

Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi olmanın getirdiği sorumluluğun bilincinde olduklarını kaydeden TESİAD Başkanı Dizdar, “Türkiye, temmuz, ağustos, eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte inanılmaz bir büyümeye imza attı. Bu dönemde çift haneli büyüyen tek ülkeyiz. Son yıllarda siyasi istikrarın getirdiği olumlu havayla işlerimize dört elle sarıldık. İhracata önem verdik. Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) devreye girmesiyle de piyasaya taze para pompalandı. İş dünyası olarak geleceğe güvenimiz tamdır” dedi.

Türkiye’nin; Çin, Hindistan, Almanya, Fransa ve ABD’den çok daha hızlı büyüdüğünü hatırlatan Dizdar, “Türk ekonomisi tüm darbelere karşın dimdik ayaktadır. Makine, inşaat, sanayi kolları, hizmetler ve ihracatta başarılı oluyoruz. Fuarlara katılıyor ve ikili iş görüşmelerinde yeni bağlantılar yapıyoruz. İstihdamı artırıyor ve işsizliğe meydan okuyoruz. Bursa olarak ekonomiye katkımızın artarak devam edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

TESİAD Başkanı Cüneyt Dizdar, yıllık büyümenin yüzde 6-7’leri bulmasının 2018 için iyi bir mesaj olacağını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.