Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terzioğlu: "Turkcell ekonomiye destek çıkıyor"

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "geçen Haftanın Sonunda Türkiye, Ülkemize Ve Demokrasimize Yönelik Önemli Bir Tehdide Omuz Omuza Karşı Koydu Ve Bir Darbe Girişimini Başarıyla Önledi" Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terzioğlu: "Turkcell ekonomiye destek çıkıyor"
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Geçen haftanın sonunda Türkiye, ülkemize ve demokrasimize yönelik önemli bir tehdide omuz omuza karşı koydu ve bir darbe girişimini başarıyla önledi" dedi.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, gündeme ilişkin yaptığı yazılı açıklamada "Geçen haftanın sonunda Türkiye, ülkemize ve demokrasimize yönelik önemli bir tehdide omuz omuza karşı koydu ve bir darbe girişimini başarıyla önledi. Halkımız ve bizim de bir parçası olduğumuz iş dünyamız kenetlendi, hükümetimizin arkasında durdu, sivil yönetime ve demokratik kurumlara bağlılığını bütün dünyaya gösterdi" dedi.
"Bu gelişmelerin Turkcell’e olası etkileri konusunda oluşabilecek sorulara cevabımız öncelikle, ülkemize ve ekonomimize inancımızı teyit etmek olacaktır" diyen Terzioğlu, konuşmasını "Bu olayların kısa vadeli bazı etkileri sözkonusu olabilecekse de, uluslararası kamuouyunun bilmesi gereken şudur: Bu başarısızbir darbe girişimidir, ekonomimiz ve finansal kurumlarımız ayaktadır ve görevlerinin başındadır. Böyle bir terörist girişimin Türkiye’yi istikrarsızlığa savurmamış olması, önümüzdeki günlerin daha parlak olacağının habercisidir; bu da bize cesaret veriyor" diyerek sürdürdü.
Terzioğlu, “Şimdi yeniden reformalara odaklanmanın zamanı” diyerek "Başarısız darbe girişiminin tüketici eğilimlerinde veya Turkcell’in operasyonlarında herhangi bir etkisi olmamıştır. İletişim ağımız ayaktadır, ve kesintisiz olarak işleyişini sürdürmektedir. Müşterilerimizin ürün ve servislerimize talepleri, akıllı cihazlara olan ilgisi, kullanım alışkanlıkları bir değişiklik olmaksızın sürmektedir, tüketici harcamalarına yönelik olarak halihazırda bir tehdit görmemekteyiz" şeklinde konuştu.,
Önümüzdeki 3 yıllık ihtiyaçlarının finansmanını güvenceye aldıklarını belirten Terzioğlu, şunları kaydetti: "Turkcell olarak, planladığımız yatırımlar ve uluslararası satın alma planları da dahil olmak üzere, önümüzdeki 3 yıllık ihtiyaçlarımızın finansmanını güvenceye almış bulunuyoruz. Geçen yıl uluslararası piyasalardan kaynak sağlamıştık. Tedarikçlerimize ön ödemelerimizi yapmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz birkaç haftada, likidite konusunda yeni adımlar attık ve çok olumlu koşullarda yapılandırılmış çapraz kur takası işlemleri gerçekleştirirek kur farkı risklerine karşı tedbir aldık. Bütün bu veriler göz önüne alındığında ve sorumlu finansal yönetimimiz çerçevesinde, likidite konusunda yeni adımlara ihtiyacımız olmayacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl attığımız adımlar da, kurdaki uluslararası etkilerden kaynaklanabilecek dalgalanmalara karşı Turkcell’in elini güçlendirecektir. Uluslararası piyasalara erişimimizde herhangi bir sıkıntı yoktur. Bütün bu gelişmeler ışığında bugün geleceğe daha güvenli bakıyoruz".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.