Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terzioğlu: "Mobil data kullanımı cepte gezen televizyonlarla artacak"

Kristal Elma Festivali’nde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Önümüzdeki 6 ayda bunu 40-45 dakikaya çıkarmayı hedefliyoruz. Turkcell TV+’taki 3 yıllık hedefimize 1 yılda ulaştık. Mobil data kullanımı önümüzdeki dönemde...

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kristal Elma Festivali’nde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Önümüzdeki 6 ayda bunu 40-45 dakikaya çıkarmayı hedefliyoruz. Turkcell TV+’taki 3 yıllık hedefimize 1 yılda ulaştık. Mobil data kullanımı önümüzdeki dönemde cepte gezen televizyonlarla daha da artacak” dedi.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Reklamcılar Derneği tarafından gerçekleştirilen Kristal Elma Festivali’ne katıldı. Burada konuşma yapan Terzioğlu, Türkiye’nin yaşanan bütün olaylara rağmen üretmeye ve tüketmeye devam etmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Terzioğlu, hem reklam veren hem reklam alan hem de reklam gösteren olarak reklamcılık sektörü ile nabızlarının beraber attığını belirterek, "Türkiye’nin bütün yaşadığı olaylara rağmen çalışmaya, üretmeye ve tüketmeye devam etmesi çok önemli. Bugün de burada tüm sektörlerin bir araya gelerek bunu taçlandırdığını düşünüyoruz" dedi.
Ülke nüfusunun yüzde 83’ünü 4.5G teknolojisi ile kapsadıklarını ifade eden Terzioğlu, “3G’de bu noktaya ulaşmamız 6 yıl almıştı. Tüketicinin bu hızla bu teknolojiye adapte olmasından çok memnunuz. Yatırımlarımızı hızlandırarak devam ediyoruz" diye konuştu.
Dünyada en hızlı internetin İstanbul ve Ankara’da olduğunu vurgulayan Terzioğlu, "İkisi de Turkcell şebekesi. Bu durum bizi çok gururlandırıyor. Mobil internet hızında dünya çapında ilk 2’de olmak gurur duyulması gereken bir konu. Bu yatırımın ne kadar doğru yapıldığının bir göstergesi. Şu anda bir mobil internet kullanıcısı cep telefonu aracılığıyla evinden daha hızlı internet kullanabiliyor. Bu yüzden de 4.5G’ye rağbet arttı. Televizyondan müziğe kadar mobilite hayatımızın bir gerçeği oldu” şeklinde konuştu.
"Gezen televizyonlar olacak"
Cepten televizyon izleme oranının günlük 7 dakikadan 25 dakikaya yükseldiğini, bunu 6 ayda 40-45 dakikaya çıkarmak istediklerini, ileride buna yönelik yeni hedefleri olacağını belirten Terzioğlu, "Tüketicilerin hayatında mobil alanda, sadece cep telefonun değil, tabletlerin de olacağını söyledi. Terzioğlu, "Artık gezen televizyonlar olacak, TV izleme oranı artacak. Bizi liderliğe taşıyacak itici güçler servisler ve data gelirlerindeki yıllık %25 büyüme. Turkcell TV+ Premier Lig resmi mobil yayıncısı oldu, devamı gelecek.  Turkcell TV+ müşteri sayısında 3 yıllık hedefe 1 yılda ulaştık. Turkcell Müzik’te yıllık 200 milyon olan dinleme sayısı 2018 sonunda hedef 800 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.