Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Termal Tesisleri Bayrama Hazırlanıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Yalova’nın Termal ilçesindeki kaplıcalar ramazan bayramında hizmete girecek.Termal Kaplıca İşletmeleri Müdürü Ömer Şahan, Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen tesislerde yapılan 2 milyon...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Termal Tesisleri Bayrama Hazırlanıyor
Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Yalova’nın Termal ilçesindeki kaplıcalar ramazan bayramında hizmete girecek.
Termal Kaplıca İşletmeleri Müdürü Ömer Şahan, Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen tesislerde yapılan 2 milyon 300 bin TL’lik restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kaplıca tesislerinin ramazan bayramına kadar tamamlanacağını belirten Şahan, "Açık havuzda sözleşmemiz 23 Nisan’da bitecekti, ancak projeden kaynaklı çok ciddi problemler oluştuğu için projeyi durdurduk. 2 aydan beri çalışma yapmayıp ideal çözüme getirdik. Firma Anıtlar Kurulu ve biz hep birlikte çalışmaya başladık. Projede ciddi değişikliklere de gidildi. Sıcak suyu 66 derece olarak direk olarak havuza veriyorduk. Bizim bunu 33-38 dereceye düşürmemiz gerekiyordu. Yazın 22 dereceye kadar düşürmemiz gerekiyordu. O sebepten proje eksikliği vardı. Bunu yaptık. Arıtma sistemi ve vakum sistemiyle ilgili de takviyeler yaptık. Arıtma kapasitesi yetersiz geliyordu. Onları da arttırdık. Havuz arıtmasını da klorla yapıyorduk. Bunu da ozonla arıtmaya döndürdük ki bu tip bir arıtma çok daha sağlıklı. Ayrıca havuzun yan taraflarındaki mermer bölümlerde ısıtma yapmaya başladık. Havuz tadilatı 25 Mayıs gibi tamamlanacak" dedi.
Sultan Banyo içerisinde 2 ayrı ultra lüks aile banyosu daha oluşturacaklarını dile getiren Şahan, "Sultan Banyo ise haziran başına kadar tamamlanacak. Bu banyoda da kendi içerisinde göbek taşı bulunan ultra lüks 2 adet aile hamamı olacak. Buradaki çalışmamız da hızla devam ediyor. Otelin altında bulunan banyoların da tadilatı vardır. Bu banyolar seramikti. Bunların tamamını mermere dönüştürdük. Haziran sonunda bu banyo da hizmete girecek. Bayrama kadar bu çalışmalar tamamlanmış olacak" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.