Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekstilkent Dev Projelerle Büyüyecek

Türkiye’nin en önemli iş merkezlerinden biri olan Tekstilkent dev projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Birçok yeni projenin sırada olduğu Tekstilkent’de hızlı bir değişim olması bekleniyor.Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin en önemli iş merkezlerinden biri olan Tekstilkent dev projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Birçok yeni projenin sırada olduğu Tekstilkent’de hızlı bir değişim olması bekleniyor.
Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kulak, Tekstilkent’in sorunlarını aşmak için çok çalıştıklarını belirterek, yeni projelerin devreye girmesiyle Tekstilkent’in çehresinin değişeceğini söyledi.
Tekstilkent’in kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür eden Kulak, “Tekstilkent kurulduğu yılların koşullarına uygun bir dış yapıya sahip olabilir. Ancak bulunduğumuz zaman diliminde artık bu yapıyı yenilememiz gerekiyor. Tekstilkent artık AVM görümünde olmalıdır. Bu amaçla Esenler Belediyesi’nin onayıyla dış cephenin ve içyapının yeniden dizayn edilmesi konusunda kararlıyız” dedi.
Dış cephe için değişik projeleri olduğunu söyleyen Kulak, blok içlerinin yürüyen merdivenlerle desteklenerek daha aktif hale getirileceğini belirtti. “Çatılarımızdaki 125 dönümlük alanı teras haline getirip güneş enerjisinden faydalanmak için panellerle kaplayacağız.” diyen Kulak böylece ayda 300 Bin Lira’ya karşılık gelen bir elektrik üretimi sağlayacaklarını vurguladı.
Tekstilkent’in gelişmesi ve ülke ekonomisine daha çok katkıda bulunması için AVM görümüne kavuşması gerektiğini tekrar vurgulayan Kulak, ulaşım sorununun da 2017 yılında metronun gelmesi ile çözüleceğini söyledi. “2017 yılında artık metro geliyor. Mecidiyeköy-Beşiktaş Metrosu buradan başlayacak. Günlük belki de 1 milyonun üzerinde insan gelecek. Onların burayı artık bir AVM olarak görmesi lazım. Biz de toplam 43 bloğumuzun AVM görümüne kavuşması için hazırlıklarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kooperatif ortaklarına ait olan 242 dükkan ve 22 dönüm arazinin Esenler Belediyesi’ne takas karşılığında verilmesi konusuna değinen Kulak, “Üyelerimize ait 242 dükkan ve 22 dönüm araziyi Esenler Belediyesi’ne takas karşılığında verme konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Bu takas gerçekleşirse 3020 üyemiz birer daire sahibi olacaklar.” dedi. Bu projeye olumlu baktıklarını ifade eden Kulak, bunun için düzenlenecek kongrede projeyi üyelerin onayına sunacaklarını, onay çıktığı takdirde kongrede Esenler Belediyesi ile proje için bir protokol imzalayacaklarını belirtti.
Kulak projenin üyelerin onayından geçmesi halinde dileyen ortaklara daire dileyen ortaklara da ortaklık payı olan haklarını para karşılığında vereceklerini, konut projesinin de 2 yıl içinde bitirileceğini söyledi.
Hayırseverlerin yardımları ile Tekstilkent Camii ve Külliyesi’nin temelini attıklarını müjdeleyen Kulak, “Ziyaretçilerimiz ve çalışanlarımız için şu anda mevcut bulunan ibadethanemiz maalesef yeterli değil. Hayırseverlerin yardımı ile 5000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği Tekstilkent Camii ve Külliyesi’nin temelini attık. Camimizin yanı sıra külliyemiz de 1000 kişiye yemek vermeyi planlıyoruz. Ayrıca yine külliyenin içinde 200 öğrenci kapasiteli bir de öğrenci yurdu yer alacak” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.