Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekstil Sektörüne Yeni Ur-Ge Hamlesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Ticaret Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Giysilik Kumaş Ur-Ge Projesi’nin ilk toplantısı gerçekleştirildi. 14 Ur-Ge projesinden birisi olan proje sayesinde firmalara yönelik 3 yıl boyunca giysilik kumaş sektöründe rekabetçiliği ve ihracatı artıracak çalışmalara imza atılacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2018 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2018 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekstil Sektörüne Yeni Ur-Ge Hamlesi

 ‘Giysilik Kumaş Ur-Ge Projesi’nin ilk toplantısı, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ile Giysilik Kumaş ve Tekstil Ur-Ge Projelerine üye firmaların katılımıyla yapıldı. 41 firmanın yer aldığı yeni Ur-Ge Projesi’nin 4 aylık eylem planı toplantıda ele alınırken, Ur-Ge üyelerinin ilk eğitim faaliyeti ekim ayında ‘Gelişmiş Satış Teknikleri’ ile başlayacak.

ROTA SIRBİSTAN VE İTALYA

Giysilik Kumaş Ur-Ge Projesi, ayağının tozuyla yurt dışı B2B organizasyonlarına da başlayacak. Firmalar ilk olarak 23-26 Ekim tarihleri arasında Sırbistan’da düzenlenecek ve Balkan ülkelerinden önemli sektör temsilcilerinin yer alacağı ikili iş görüşmesi organizasyonuna katılacak. Ur-Ge üyeleri ayrıca Aralık ayında İtalya’da gerçekleştirilecek ikili iş görüşmesi organizasyonunda yeni işbirliklerinin yolunu aralayacak.

BURSA, TEKSTİLİN BAŞKENTİ

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli tekstil şehirlerinden birisi olduğunu söyledi. Bursa’nın katma değerli ürünlerini dünya pazarlarına pazarlamasını hedeflediklerini kaydeden İsmail Kuş, Ur-Ge Projesi’nin önemine de işaret etti.

FİRMALAR KENDİNİ KEŞFETTİ

Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürütülen Ur-Ge projelerinin firmalara ayrı bir vizyon kazandırdığını kaydeden İsmail Kuş, “Odamız şu anda 14 Ur-Ge Projesi ile Türkiye’nin en fazla proje yürüten kurumlarından birisi konumunda. Tekstil, Gıda, Bebe ve Çocuk konfeksiyonu başta olmak üzere hayata geçen Ur-Ge projeleri ile kentimiz yeni ihracatçılar kazandı. Sektörümüz kendi gücünü ve potansiyelini keşfetti. Giysilik Kumaş Ur-Ge Proje’mizin de aynı diğer sektörlerimizde olduğu gibi verimli çalışmalara imza atacağına inanıyorum.” dedi.

KASIM’DA BURSA TEXTİLE SHOW BAŞLIYOR

İsmail Kuş, dünya pazarında, moda tekstil ve aksesuar alanında lider konuma sahip Bursa’nın küresel pazarın liderlerine kalite, tasarım ve yenilik odaklı ürünler sunan bir şehir olduğunu söyledi. İsmail Kuş, 14-16 Kasım 2018 tarihleri arasında Bursa Textile Show Fuar organizasyonunun yapılacağını belirterek, “Organizasyona yaklaşık 83 firma katılıyor. Dünyanın dört bir yanından önemli alıcılar yeni işbirlikleri için Bursa’ya gelecek. Bu etkinlik tekstil sektörümüzün ihracatına ve kentimizin tanıtımına güç katacak.” diye konuştu.

“BTSO VE BAKANLIK ÖNEMLİ DESTEKLER SUNUYOR”

BTSO Meclis Üyesi ve Tekstil Ur-Ge Proje Üyesi Yavuz Özdemir, Ticaret Bakanlığı’nın ve BTSO’nun firmalara büyük desteklerde bulunduğunu belirterek, “Ur-Ge projelerimiz her geçen sene kendini geliştiriyor. Alım heyetleri ve sektöre yönelik Kasım ayında yapılacak fuar organizasyonu, Tekstil Ur-Ge Projesi’nin ne kadar verimli işler çıkardığının en önemli sonucudur.” şeklinde konuştu.

“İHRACATTA YENİ BAŞARILAR İMZA ATACAĞIZ”

BTSO 39. Meslek Komitesi Başkanı ve Tekstil Ur-Ge Üyesi Engin Alemdar, BTSO liderliğinde düzenlenen Ur-Ge projelerinin firmalar için büyük fırsatlar taşıdığını söyledi. Ur-Ge projelerinin kısa bir sürede 14’e yükselmesinin firmalara katkısının en somut göstergesi olduğunu dile getiren Alemdar, “Bir dünya markası olan sektörümüz ihracatta da yeni başarılara imza atabilir. Sektörümüzün örnek birlik ve beraberliği firmalara ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Tekstil Ur-Ge Projesi’nde bu potansiyeli gördük. Giysilik Kumaş Ur-Ge firmalarımızın da daha güzel işlere imza atacağına inanıyorum.” diye konuştu.

  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.