Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekstil devi Özdilek 5 yeni AVM ile istihdam sayısını 8 bine çıkarıyor

Türkiye’nin tekstil devi Özdilek, yıl sonuna kadar 5 farklı şehirdeki yeni AVM’leri bitirip kendi şirketindeki istihdam sayısını 8 bine çıkarmayı planlıyor.Yılda 10 bin tonluk kapasiteyle Türkiye’nin en büyük havlu üreticilerinden...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin tekstil devi Özdilek, yıl sonuna kadar 5 farklı şehirdeki yeni AVM’leri bitirip kendi şirketindeki istihdam sayısını 8 bine çıkarmayı planlıyor.
Yılda 10 bin tonluk kapasiteyle Türkiye’nin en büyük havlu üreticilerinden biri olan, 15 milyon metre nevresim üretimiyle de yılda toplam 30-40 milyon dolar ihracat hacmine sahip Özdilek yıl sonuna kadar Uşak, Turgutlu, Düzce ve Mudanya’nın yanı sıra Alaaddinbey’de dev AVM’ler açıp ekonomiye değer katmaya devam edecek. Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, "Yıl sonu itibariyle 7 bin kişi, 8 bin kişiye ulaşmış olacak. Bunlar sevindirici ancak her şeyden önce huzur gerekiyor" dedi
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini ve ardından yaşananları da değerlendiren Özdilek, “Allah devlete millete zeval vermesin. Şehitlerimizi nur içinde yatırsın gazilerimize acil şifalar diliyoruz geride kalan evlatları bizim evlatlarımız elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz" diye konuştu.
Yeni yılda 5 yeni alışveriş merkezi, 8 bin çalışan
Uşak, Turgutlu, Düzce ve Mudanya’nın yanı sıra Bursa Alaaddinbey’de yapımı devam eden AVM ile birlikte yıl sonu itibariyle 5 yeni AVM’nin açılışını yapmayı planladıklarını anlatan Özdilek, yeni yılda 8 bin kişiyi istihdam edeceklerini söyledi. 60 bin metrekare alan üzerine kurulu Bursa-İzmir yolundaki AVM’de 55 ayrı mağazanın hizmet vereceğini belirten Hüseyin Özdilek, açılışın Mart ayında yapılacağını belirtti. Yıl sonu itibariyle 5 yeni AVM ile 8 bin kişiyi istihdam edecek olmanın gururunu yaşamaya hazırlanan Bursalı iş adamı, “Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti devletini sevmek zorundayız. Bin yıldan bu yana 3 yanı denizlerle çevrili bu güzel ülkede yaşıyoruz. Bir geçmişimiz var. 1071’de Malazgirt Meydan Muharebesiyle girmişiz bu topraklarda devletimizi kurmuş, 1923’te de Cumhuriyeti kurmuş bir ulusun evlatlarıyız” dedi
“Her şeyden önce huzur gerekiyor”
“Yılda 10 bin tonluk kapasiteyle Türkiye’nin en büyük havlu üreticilerinden biri olarak 30 ile 40 milyon dolar arasında ihracat yaptıklarını belirten Bursalı ünlü iş adamı, "Bunlar gelip geçici her şeyden önce huzur gerekiyor. İnsanlar fani Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakidir" dedi.
Sanayileşmenin ve bilgi toplumu olmanın muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmenin tek yolu olduğunu anlatan Özdilek sözlerini şöyle sürdürdü.
“Biz de sanayileşme yolunda havlu ve ev tekstili sanayinde belirli bir noktaya geldik. 10 bin tonluk kapasiteyle Türkiye’nin en büyük havlu üreticilerinden birisiyiz. Boya baskı fabrikamızda yılda 15 milyon metre nevresim takımı üretiyoruz ve bunları iç ve dış pazarlara satıyoruz. 30-40 milyon dolar yılda ihracatımız var. Sanayi bölümünde 2 bin kişi istihdam ediyoruz. Şu anda toplamda 7 bin kişiyiz yıl sonu itibariyle 4 yeni AVM’yi daha açacağız. Bu sene yaptığımız Alaaddinbey ile 5 inci olacak. Bin kişide orada istihdam edeceğiz. Yıl sonu itibariyle 7 bin kişi, 8 bin kişiye ulaşmış olacak. Bunlar sevindirici ancak her şeyden önce huzur gerekiyor. İnsanlar fani Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakidir. Bizden önceki nesillerin bıraktığı bu ülkeyi bizden sonraki nesillere refah payı artmış, daha yaşanabilir bir şekilde bırakmak bizim boynumuzun borcudur. İyi insandı dedirterek bu ülkeden ve dünyadan göçüp gidebilmek önemli. Ahirette de rahat ve huzur içinde olmak istiyorsak kul hakkıyla gitmememiz lazım."
"Alaaddinbey Şubesi Mart ayında açılıyor"
İzmir yolu üzerinde yapımı devam eden Alaaddinbey AVM’nin Mart ayında açılacağını belirten Hüseyin Özdilek. 60 bin metrekare alan üzerinde kurulu AVM’de 55 ayrı mağazanın hizmet vereceğini söyledi. Özdilek, "O çevreye iyi hizmet vereceğine inanıyoruz. Sabah 10.00’dan gece 22.00’ye kadar hizmet verecek. Ülkemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Konutta çok fazla iddialı değiliz ama AVM’de iddialıyız. AVM’leri kendi imkanlarımızla yapıp yolumuza devam ediyoruz. İstihdam oluşturmak demek vergi üretmek demek ve bizden sonraki nesillere daha güzel Türkiye bırakmak demek" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.