Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tea Masters Cup’tan ÇAYKUR’a teşekkür

Rusya Çay Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na Dünya Çay Şampiyonası’na verdiği destekten dolayı teşekkür etti.2013 yılında Rusya’da başlayan ve ilk uluslararası organizasyonu ÇAYKUR’un...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Çay Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na Dünya Çay Şampiyonası’na verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
2013 yılında Rusya’da başlayan ve ilk uluslararası organizasyonu ÇAYKUR’un sponsorluğunda 2015 yılında Türkiye’de yapılan Tea Muster Cup Çay Şampiyonası bu yıl 11 ülkenin katılımıyla Güney Kore’de gerçekleştirilmişti.
Projenin mimarı Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu ziyaret ederek şampiyonaya ve çay sektörüne sağladığı katkı ve desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Tea Masters Cup’ın, dünyada çay kültürünün gelişmesini hedefleyerek bu alanda çay uzmanlarının profesyonelleşmesini sağlamayı amaçladığını belirten Rusya Çay Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya, “Bu proje 2013 yılında Rusya’da ortaya çıktı ve ilk uluslararası şampiyonayı 2015 yılında 5 ülkenin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirdik. ÇAYKUR ve Genel Müdürümüz Sayın İmdat Sütlüoğlu’nun sayesinde, hem Türkiye bu mükemmel organizasyona ev sahipliği yaptı, hem de katılımcılar Türk çayının anavatanı Rize’ye zihinlerden silinmeyecek bir ziyaret yaptılar” dedi.
Türkiye ile yakın ilişkiler içerisinde olduklarını ve sürekli olarak özellikle Rize olmak üzere Türkiye’ye sık sık ziyaretler gerçekleştirdiğini vurgulayan Ramaz Chanturiya, 15 Temmuz gecesi yaşananları basından kaygıyla takip ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Türk milletini gösterdiği kahramanlıklardan dolayı tebrik ediyorum. 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasına karşı Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına hemen karşılık vererek meydanlara inen ve örnek kahramanlıklar gösteren Türk milletini özellikle tebrik ediyorum."
"ÇAYKUR dünyanın en önemli firmalarından biri"
Amaçlarının dünyada çay kültürünün gelişmesini sağlamak olduğunu söyleyen Chanturiya, “Tea Masters Cup’ın amacı çay kültürünün dünyada yaygınlaşmasını sağlamak ve çay uzmanlarının profesyonelleşmesini sağlamak. Bu projeye destek olarak ÇAYKUR, dünya çay pazarının gelişmesine de destek olmakta ve dünyanın en büyük ve en önemli çay firmalarından biri olduğunu kanıtlamaktadır” diye konuştu.
İlk uluslararası şampiyonanın 5 ülkeyle yapıldığını belirten Chanturiya, 2017’de 20 ülkenin katılımının beklendiğini söyledi. Chanturiya, “2016 yılında 11 katılımcı ülkenin ulusal şampiyonları Güney Kore’de bir araya gelerek karşılaştılar. Bugün, şampiyonamız gerçek bir küresel organizasyon oldu ve bir sonraki uluslararası şampiyonamızda 20’den fazla ülkenin ve yüzlerce çay ustasının katılacağını öngörüyoruz” dedi.
Şampiyonanın oluşumuna Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ile birlikte karar verdikleri söyleyen ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise, "Ülkelerde çay demleme, ikram gibi konular farklılık gösteriyor. Biz bu kültürü Türkiye’de, Tea Master Cup ile bir araya getirdik. Bu organizasyonla Türkiye’nin çay üretimini ve kültürünü diğer ülkelere de tanıtmak istedik. Bu ve bunun gibi organizasyonlarda yer alarak kendi çay kültürümüzü, üretimdeki ve tüketimdeki büyüklüğümüzü dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu organizasyon dünyaya çayımızı ve kültürümüzü gösterme açısından çok önemli" ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardından Rusya Çay ve Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya, ÇAYKUR’a ve Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu’na Tea Masters Cup Çay Şampiyonası organizasyonuna verdiği destek için teşekkür ederek plaket verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.