Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer:

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Merkez bankasının açıkladığı faiz kararıyla ilgili değerlendirmesinde, "Merkez Bankasının açıklamış olduğu faiz kararı çok uzun zamandır oluşan beklentiye cevap...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Merkez bankasının açıkladığı faiz kararıyla ilgili değerlendirmesinde, "Merkez Bankasının açıklamış olduğu faiz kararı çok uzun zamandır oluşan beklentiye cevap veremedi" dedi.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası’nın faiz koridorunun üst bandını 0,25 puan indirmiş olmasının piyasalarda bir karşılığı bulunmadığını ifade etti. Merkez bankasının faiz kararının beklentiye cevah vermediğini belirten Koçer, “Üretim, istihdam ve büyüme odaklı faiz kararı maalesef yine alınamamış 25 baz puanlık bir indirimle yetinmemiz istenmiş, ‘faizi indirdik’ mesajı verilmek istenmiştir. Merkez Bankasının açıklamış olduğu faiz kararı çok uzun zamandır oluşan beklentiye cevap vermedi. Üzülerek ifade ediyorum ki Merkez Bankası Başkanı görevinin sonuna yaklaştığı bu dönemde de kendisinden beklenen cesareti gösterememiştir. Temennimiz faizlerde aylardır beklediğimiz indirimin yapılmasıydı. Ekonominin canlanması, üretimin artması ve işsizliğin azalması için faizlerin aşağı çekilmesi şarttır. FED faizleri artırmazken, Avrupa Birliği Merkez Bankası faiz indirimine giderken Merkez Bankası bu cesareti gösterebilmeliydi. Merkez Bankası’nın uzun zamandır faizleri aynı düzeyde tutmasının buna karşın bankaların da ticari kredi faizlerini artırıyor olmasının gerek işsizlik rakamlarının artması gerek enflasyonun görece yükselmesi ve gerekse ihracatın seyri itibariyle ne kadar olumsuzluğa sebebiyet verdiğini tecrübe ettik” dedi.
Konut ve araç almak isteyen vatandaşın, yatırım yapmak isteyen iş dünyasının faiz indirimi beklediği dönemdeki Merkez Bankası’nın tutumu ’anlaşılır’ olmadığını vurgulayan Koçer, “Yüksek faizi savunmak ülkede üretimin yatırımın ve istihdamın önünü kapatmak demektir. Küresel ölçekteki düşük faiz ortamını maalesef ülkemizde henüz yaşayamadık. Yalnızca enflasyona odaklanmış bir Merkez Bankası ve uygulamakta olduğu faiz politikası kabul edilebilir değildi” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.