Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer’den ticari kredilerde faiz indirimi talebi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine konut kredilerinde faiz indirimi yapan bankalardan acilen ticari krediler için de indirim yapılmasını istedi....

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Gaziantep Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine konut kredilerinde faiz indirimi yapan bankalardan acilen ticari krediler için de indirim yapılmasını istedi. Koçer, krediyi geri çağıran bankalar için ise BDDK’ya şikayet edilmesi çağrısında bulundu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile konut kredilerinde faiz indirimi yapan bankalardan ticari krediler için de indirim yapması talebinde bulundu. İş dünyası için ticari kredilerdeki indirimin önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili Koçer, "Kredi faizlerinin sadece konutta değil ticari krediler ve tüketici faizlerde aşağı çekilmesi şarttır. MB faiz indiriyor bankalar seyrediyor. 2016 ilk yarıda banka karlarının yüzde 40 arttığı bir ortamda faiz karlarının ne durumda olduğu ortada.Türkiye’de hiç bir sektörde bu kar yok. Cumhurbaşkanımızın faiz indirimi çağrısı konutta başladı. Ancak iş alemini etkileyecek taraf ticari kredilerdir. Şu an çok yüksek indirim şart" paylaşımını yaptı.
Bankaların bazı iş adamı ve sanayicilere verdikleri kredileri geri çağırması ile ilgili BDDK’nın yaptığı açıklamaları hatırlatan Koçer, benzeri konularda mağdur olanların ise BDDK’ya ulaşarak, şikayet etmesini istedi.
Bankacılara da yapıcı hareket etmeleri için çağrıda bulunan Koçer, devam eden paylaşımlarında, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kredi geri çağıran bankaların kendisine şikayet edilmesi ile ilgili açıklaması önemlidir. Herkes sorumluluğunu bilmeli ve yapıcı olmalıdır. BDDK ile yaptığımız görüşmede Bankalarla yaşanan sorunların http://www.bddk.org.tr üzerinden BDDK şikayet hattına iletilmesi istenmiştir" ifadelerine yer verdi.
Koçer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaları, "Asıl olan milletin iradesi ve demokrasidir. Demokrasiden kaynağını almayan hiçbir müdahaleye milletimiz izin vermeyecektir" ifadelerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.