Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBB Başkanı Aydın: "Ciddi anlamda problemler görmüyorduk"

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, neler yapabileceğimize dair bankacılarla değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Ciddi anlamda problemler görmüyorduk, zaten piyasalar da bizi haklı çıkardı" dedi.Türkiye Bankalar Birliği (TBB)...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, neler yapabileceğimize dair bankacılarla değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Ciddi anlamda problemler görmüyorduk, zaten piyasalar da bizi haklı çıkardı" dedi.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Bloomberg HT’ televizyon kanalında konuştu. Aydın, neler yapabileceğimize dair bankacılarla değerlendirme yaptıklarını belirterek, "Ciddi anlamda problemler görmüyorduk, zaten piyasalar da bizi haklı çıkardı" dedi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile karşılıklı olarak güven alışverişinde bulunduklarını belirten Aydın "Merkez Bankası’na ’en kötüsü olursa siz ne kadar arkamızda durursunuz’ dedik, onlar da ’ne kadar imkan varsa her şeyiyle arkanızda dururuz’ dedi. Ancak şu an artırılması gereken bir önlem söz konusu değil. Olup bize sağlanmayan imkan da söz konusu değil. Merkez Bankası bize güven verdi, biz de onlara güven verdik. Hhak etmediğimiz fiyatlamalarla karşılaşmamak için şeffaf olmak lazım, bu dönemde bu yapıldı ve bugünkü seyirle karşılaştık, inşallah olumlu seyri sürdüreceğiz" diye konuştu.
Aydın, bankaların yurtdışı borçlanmalarında ciddi bir maliyet artışının söz konusu olmadığını bildirerek sözlerini şöyle tamamladı: "Olayların geçici olduğunu ve orta-uzun vadede yatırım yapılabilir notunda kayba neden olacak durum olmadığını onlar da görecektir. Türkiye’nin kredi notunun değişmeyeceğini düşünüyorum. Merkez Bankası’nın faiz koridorunu daraltmasının zaten beklenen bir durumdu. Geleceğe ilişkin Türk bankacılık sektörünün faizlerin aşağı yönlü olacağı beklentisi devam ediyor".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.