Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tayvan, Kusursuz Otomotiv Teknolojileri İle Automechanika Fuarına Çıkartma Yaptı

7 Nisanda Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde başlayan Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi fuarı Automechanika İstanbul 2016’da Tayvan’ın lider markaları Türk otomotiv sanayisi ile buluştu.Tayvan Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği,...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
7 Nisanda Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde başlayan Türkiye’nin en büyük otomotiv yan sanayi fuarı Automechanika İstanbul 2016’da Tayvan’ın lider markaları Türk otomotiv sanayisi ile buluştu.
Tayvan Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği, Tayvan Dış Ticaret Barosu’nun organize ettiği ve Tayvan Dış Ticaret Gelişim Konseyi’nin (TAITRA) yürüttüğü ’ Taiwan Exellence Pavilyonu’ fuar katılımcılarının ve ziyaretçilerinin son teknoloji ürünleri ile karşıladı.
Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu Ankara Ekonomi Bölümü Direktörü Mr. Juan-Pai Fan açılış konuşmasında şunları söyledi: Tayvan ile Türkiye arasında gelişen ticari ilişkilerden son derece memnunum. Automechanika İstanbul 2016’da yer almanın, bu sektörde iş yapacaklar için önemli’’ Katılımcılara Tayvan otomotiv endüstrisi ile ilgili bir projeksiyon çizen Juan-Pai Fan, Tayvan’ın, Türkiye pazarına verdiği önemi dile getirdi. Bloomberg’in ’En Yenilikçi Ülkerler 2014’ araştırmasından alıntılar yapan Fan, ’’Tayvan dünyanın en yenilikçi 10 ülkesi arasında yer almayı başarırken, yüksek teknolojili üretimi yapan markaların yoğunluğu açısından da dünyada 2. sıraya yerleşmiştir. Bu özelliği ile Tayvan global otomotiv yan sanayi pazarından vazgeçilmez bir yere sahiptir’’ dedi.
TÜRKİYE’YE OTO PARÇA İHRACATI GEÇEN YIL YAKLAŞIK 64 MİLYON DOLAR
Çok önemli ticari hacim rakamlarına dikkat çeken Fan, ’’Tayvan Ulaşım Araçları Üreticileri Derneği’nin istatistiklerine göre, Tayvan’ın 2015 yılında otomobil bileşenleri sanayisindeki toplam üretimi 2014 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 3.3 oranında artarak 6,7 milyar dolara ulamıştır. Türkiye ve Tayvan arasındaki güçlenen bağlar geçen yıl Türkiye’ye olan İhracata 1,5 milyar dolar katkıda bulunmuştur. İhracat genel olarak makine, elektronik, elektrikli cihazlar ve aletler, tekstil, ana metal, plastik ve kauçuk alanlarında gerçekleştirilmiştir. Geçen yıl Türkiye’ye oto parça ihracatı neredeyse 64 milyon dolara ulaşmıştır. Böylelikle Türkiye’nin ithalat yaptığı ülkeler arasında 18. Ülke konumuna yükselmiştir.’’ diyerek ticari ilişkilerin 2016’da daha da gelişmesinin umduğunu sözlerine ekledi. Çini Japonya ve Amerika üçgenin tam ortasında bulunan Tayvan’ın, Batı ile Asya arasındaki ticari köprü niteliği sayesinde farklı iş kültürlerinden beslenerek her geçen gün bilgi birikiminin arttığını söyleyen Fan, bu sayede Tayvan’ın stratejik bir ticari ortak olduğuyla sözlerini tamamladı.
Fuardaki standa ek olarak Tayvan’ın yedek parça sektöründeki lider sesi Depo, Kenda, E-lead ve Transcend Information’ın ürünleri ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Tayvan’ın ürünleri Automechanika İstanbul 2016’ya damga vurdu.
Depo Auto Parts adına konuşan İlkerler Otomotiv Satın Alma ve İş Geliştirme Müdürü Mete Ethem Doğan, ‘Dünyanın Lider Oto Farları; Mükemmel Aydınlatma, Kusursuz Güvenlik’ sloganıyla Depo firması ve aydınlatma ürünleriyle ilgili bilgiler verdi. Dünyanın lider otomotiv aftermarket markası Depo Auto Parts’ın yüksek kaliteli ve uygun fiyatlı yeni ürünleri katılımcıların beğenisini toplarken, özellikle piyasaya yeni sürülen ön farlar dikkat çekti.
İkinci marka tanıtım aşamasında Kenda Lastikleri görücüye çıktı. Köprülas Otomotiv Genel Müdürü Mustafa Pekgöz’ün yaptığı ‘Lastiklerde Sürdürülebilir Teknoloji’ sunumunda KendaLastikleri’nin yüksek performans ürünü KR32 hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Düşük yakıt ekonomisi ve çevreci özellikleri ile KR32 sürüş performansına etkisi ve tutuşa faydası ile öne çıktı. Her çeşit zeminde güvenli sürüş yeteneği sağlayan Taiwan Excellence ödüllüKR50 de oldukça başarısı ile öne çıktı.
Navigasyon ve araç içi aksesuarlarının lider markası E-LeadElectronics Satış Müdürü AllenChangyaptığı sunumda, donanım, yazılım ve aplikasyonları biraraya getiren dünyanın ilk Smart HUD2 (Head-Up-Display) ürünlerini öne çıkardı. Yüksek çözünürlük özellikleri,11 inç ekranı ile sürücüye açık bir görüş sağlayan inovatif araç içi ekipmanlarıyla E-LeadElectronicskatılımcılara yeni perspektifler sundu.
Basın toplantısındaki son sunum Transcend Information’ındı. Empa Elektronik Saha Uygulama Mühendisi Onur Acar Drive-Pro 52 hakkında şu bilgileri verdi: ’’Araç içi ön ve arka görüntüleme sistemi olan kamera ürünüdür. 4 versiyonu bulunmaktadır. Bu serinin en önemli özellikleri:Ürünün geniş açıya sahip kamera olması, ön kamera 1080p arka kamera ise 720p çözünürlükte görüntü veriyor olması, GPS ve WİFİ gibi özelliklere sahip olması, infrared özelliği sayesinde gece, gündüze yakın görüntü kalitesi sağlamasıdır. Bu ürün taksilerde görüntüleme,otobüslere görüntüleme ve güvenlik güçlerine yardımcı olacak şekilde kullanılabilir. Bu fuar her sene yapılıyor. Her yıl katılımcı sayısı artmaktadır. Katılıcıların artması ve önceki eski katılımcılarında daha çok bilinçlenerek fuarda ürünlerini sergilemesi, daha çok teknolojilerin ortaya çıkmasına olanak sağmaktadır".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.