Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tav Ceo’su Şener Başarının Sırrını Anlattı

TAV Havalimanları Ceo’su Sani Şener, başarılı olabilmek için çok çalışmak ve akıllı olmanın yanı sıra zamanı yakalamanın da çok önemli olduğunu söyledi.Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin 2’nci günü ’Global Marka Yolculuğu’ ile başladı....

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2016 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2016 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TAV Havalimanları Ceo’su Sani Şener, başarılı olabilmek için çok çalışmak ve akıllı olmanın yanı sıra zamanı yakalamanın da çok önemli olduğunu söyledi.
Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin 2’nci günü ’Global Marka Yolculuğu’ ile başladı. Oturumda konuşan TAV Havalimanları Ceo’su Sani Şener, "Küresel marka olmak yolunda önemli işler yaptık. Ne olmalıyı tartıştığımızda, küresel marka olmak için kendi ülkenizde çok iyi olmanız lazım. Dünyadaki küresel markalara baktığınızda herkes kendi işini yapıyor. TAV sadece havalimanları işini yapacaktı. Kurucu ortakları olarak enerji ve otele işine de girebiliriz. Ama biz bunları yapmadık. Kurulduğumuzdan bu yana önemli bir gelişme kaydettik. Şirketi kurduktan sonra büyümek istiyoruz. Havalimanı sektöründe iyi iş olduğunu gördük. Uçak şirketleri çok çok değişik hizmetler sunarken, havalimanları gelişmemişti. Büyümede en önemli konu sermaye" açıklamasını yaptı.
"ZAMANI YAKALAMAK ÇOK ÖNEMLİ"
Başarılı olmak için çalışan ve akıllı olmak gerektiğini ifade eden Şener, "Ama zamanı yakalamak çok önemli. 1997’de özelleştirmeyi yakaladık. Zamanında yakaladık ve çok iyi değerlendirdik. Küresel bir marka olarak yolumuza devam ettik" diye konuştu.
"17 ÜLKEDE HİZMET VERİYORUZ"
Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu da, "2002 yılında simit işine girdik. Orta Doğu’da bir partnerimiz var. Yaklaşık 305 mağazayla Orta Doğu’da büyüyoruz. Londra’da müşterilerimizin yüzde 98’i yabancı. Bugün geleceğimiz son noktada dünya markası olacağımıza inanıyoruz. Toplamda 17 ülkeye hizmet veriyoruz. Simitten dünya markası oluşturduk. Simitte Türkiye’nin bir ürünü. Bu hepimizin markası. Biz hata yapmadan yönetmeye çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.
Eti Krom’u satın alma sürecini anlatan Yıldırım Holding Ceo’su Yüksel Yıldırım ise "Biz devletten 120 milyon dolar zarar eden bir şirketi aldık. Tabii Eti Krom devlette iken farklı bir yapılanma işine girmiş. Yurt dışında çeşitli yolsuzluklara bulaşmış bir firmaydı. Bana dediler ki Eti Krom’un adını değiştir. Ben de bu firmanın köklü bir firma olduğunu söyleyerek ismini değiştirmedim. Ancak Eti Krom üzerindeki bu lekeyi temizlemeye karar verdim. Şimdi başarılı çalışmalar yapıyoruz. Eti Krom’un eski imajı artık yok. Biz şu anda Eti Krom’u dünyanın en değerli markası haline getirdik. Mesela şu anda özel bir çelik üzerinde çalışıyorum. Bu çelik uzay ve uzay teknolojilerinde kullanılacak" dedi.
Maden alanı dışında liman alanında da yatırımlar yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "10 tane liman alıp Yılport adı altında hizmet vermeye başlayacağız. Şu anda dünyada 20 tane limanı olan Türk markası olduk. Bu alanda Amerika’nın en büyük firmasını satın almak için 6 aydır masadayız. Onu da satın aldıktan sonra dünyanın ilk 10’una gireceğiz. Bu Türkiye için onur verici bir olay olacak" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.