Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TARİŞ zeytinyağında avans fiyatını açıkladı

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, ortaklarına 2 ila 5 lira arasında avans fiyat ödeyeceğini açıkladı.TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, piyasadaki belirsizlikten dolayı avans ödemesi yaptıklarını belirterek,...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TARİŞ zeytinyağında avans fiyatını açıkladı
TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, ortaklarına 2 ila 5 lira arasında avans fiyat ödeyeceğini açıkladı.
TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, piyasadaki belirsizlikten dolayı avans ödemesi yaptıklarını belirterek, “Piyasada önümüzü görebilsek avans fiyatla değil, peşin fiyat ile de almamız mümkün olurdu. Geçen sene peşin fiyat ile aldığımız zaman oldu. Geçtiğimiz yıllarda ön ödeme dediğimiz bir avans sistemi ile ödeme yaptık. Biz piyasada oluşacak fiyattan gitmek istiyoruz. Satış fiyatından, hasılattan gerçek fiyata dönmek istiyoruz. Üreticinin bu belirsizlikten dolayı mağduriyetini ancak bu şekilde karşılayabileceğimizi düşünüyoruz. Fiyatı kestirip atmak birilerine basamak olmak anlamı taşıyor” dedi.
Çiftçiye 5 ile 2 lira arası avans fiyat ödeneceğini ifade eden Çetin, “Avans fiyat, yani ön ödeme fiyatı asit baremlerine göre farklılıklar gösteriyor. Dizyem dediğimiz, sızma dediğimiz yağlara şu anda 5 lira net ön ödeme fiyatı veriyoruz. Zeytinyağının TARİŞ’e döken ortaklarımıza 5 lira net sızma yağlarda bir ödeme yapıyoruz. Toplayıcı bedelini karşılasın, hiç olmazsa günlük ihtiyaçlarını karşılasın diye yapıyoruz. Yemeklik yağlarda 4 lira, 3 lira 50 kuruş civarında da rafinajlık yağlara ön ödeme yapıyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.