Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tariş ve Emlak Konut’tan dev işbirliği

Tariş ile işbirliği protokolü imzalayan Emlak Konut GYO, İzmir’de birliklere ait 140 bin metrekarelik alanda proje yapacak. Aynı bölgeye daha önce proje iptali için davalar açıldığını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum,...

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tariş ile işbirliği protokolü imzalayan Emlak Konut GYO, İzmir’de birliklere ait 140 bin metrekarelik alanda proje yapacak. Aynı bölgeye daha önce proje iptali için davalar açıldığını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "’Her ne olursa olsun dava açarız’ diyen zihniyete izin vermeyeceğiz. Bölge imar koşullarında yapılaşıyorsam, gerekli sosyal donatıları yapıyorsam o işin önüne Allah’ın izni ile kimse geçemez" dedi.
Türkiye ekonomisinin önde gelen kuruluşlarından Emlak Konut GYO ve Tariş Birlikleri, İzmir’de yeni bir proje geliştirmek üzere protokol imzaladı. İzmir Limanının arka tarafında yer alan ve eskiden Tariş’in fabrikalarının yer aldığı bölgeye uygulanacak proje, 140 metrekarelik alanda inşa edilecek.
İzmir’de bir otelde düzenlenen imza törenine Genel Müdür Murat Kurum’un yanı sıra, Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Bircan, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Hüseyin Cahit Çetin, Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Faruk Aydın, Yemta Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Özbek ve Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim katıldı.
TOKİ ve Emlak Konut’un Türkiye’de bugüne kadar güven ve kalitenin sembolü olduğunu belirten Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Faruk Aydın, "Emlak Konut’un Tariş ile birleşmesi ülkemiz adına en büyük sosyal projelerinden birisi. Bu projedeki heyecanımız bundan kaynaklanmaktadır" dedi.
Ülke genelinde bugüne kadar 127 bin bağımsız bölüm inşa ettiklerini ve buna karşılık 63 milyar TL’lik iş yaptıklarını belirten Kurum, Emlak Konut’un İzmir’i de iyi tanıdığını ifade ederek, "İzmir Mavişehir’de 4 bin bağımsız bölüm ürettik. İzmir nüfus ve ekonomik altyapı olarak metropol diyebileceğimiz daha iyi yerlere gelebilecek bir şehir. Bundan sonraki süreçte Başbakanımızın İzmir Milletvekili olması ve belediye başkanlarımızın inisiyatifi doğrultusunda daha iyi yerlere gelecek diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Ege Bölgesinin tamamını ilgilendiren bir protokole şahitlik ediyoruz"
Konut taleplerinde İzmir’in İstanbul ile yarıştığını ifade eden Genel Müdür Kurum, "İzmir’in yeni kent merkezi diyebileceğimiz, liman arkası olarak planlanan ve eski fabrikaların bulunduğu alanlara Ege Bölgesinin tamamını ilgilendiren bir protokole şahitlik ediyoruz. Bu birliklerin ayakta olması, ülke ekonomisi açısından çok önemli. Birliklerin malını kendi malımız gibi koruyarak ’buradan 1 lirada daha nasıl fazla alırız’ diye düşüneceğiz" şeklinde konuştu.
Alsancak’ta yeni kent merkezi olarak planlanan bölgede 140 bin metre karelik alanda Tariş ile ortak bir proje gerçekleştireceklerini kaydeden Kurum, “Mavişehir’de ne yaptıysak burada da onu yapmaya çalışacağız. A Sınıfı bir proje gerçekleştirmeyi düşüyoruz. Arsa değeri olarak asgari hasılat bedeli 820 milyon TL belirlendi. Bunun yüzde 80’i birliklerin, yüzde 20’si Emlak Konut’un olacak. Bu bedellerin çok daha üzerine çıkarak birliklerin bulunduğu durumdan en kısa zamanda çıkması için mücadele vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Önümüze kimse geçemez"
Aynı bölge için daha önce proje iptali için davalar açıldığının hatırlatılması üzerine, "’Her ne olursa olsun dava açarız’ diyen zihniyete izin vermeyeceğiz" şeklinde konuşan Murat Kurum, "Burası sadece Emlak Konut’un yeri değil, Ege Bölgesindeki tüm tarım işçilerini ilgilendiren bir yer. Bölge imar koşullarında yapılaşıyorsam, gerekli sosyal donatıları yapıyorsam o işin önüne Allah’ın izni ile kimse geçemez" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.