Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TARİŞ, 2015 Çekirdeksiz Kuru Üzüm Fiyatını Açıkladı

Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, 2015 yılı çekirdeksiz kuru üzümün fiyatını açıkladı.Tariş Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, birliğe bağlı kooperatiflerden çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatını...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker, 2015 yılı çekirdeksiz kuru üzümün fiyatını açıkladı.
Tariş Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, birliğe bağlı kooperatiflerden çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatını belirlerken, ülke rekoltesinin yanında diğer üretici ülkelerdeki rekolte durumu ve dünyada oluşan çekirdeksiz kuru üzüm ihraç fiyatlarının da dikkate alındığını söyledi.
2015 yılı ürünü çekirdeksiz kuru üzümde rekoltenin önceki yıllara göre düşük gerçekleşeceğinin çok açık olarak anlaşıldığını belirten Türker, “Bu yıl çekirdeksiz kuru üzümde rekoltenin düşük gerçekleşmesi, sezon içerisinde bölgede çok geniş alanda dolu ve don olayının yaşanmasından kaynaklandı. Rekolte kaybı nedeniyle bu sene birçok üretici bağlarından önceki yıllara göre çok düşük miktarlarda üzüm hasat edecek ve gelirinde büyük oranda azalma olacak” dedi.
2015 yılı ürünü baz 9 numara çekirdeksiz kuru üzüm alım avans fiyatının net 6,00 TL/Kg olarak tespit edildiğini açıklayan Türker, rekoltenin düşük olduğu bu yıl üreticilerin ürününe sahip çıkmalarını ve açığa üzüm dökmemelerini istedi. Türker, açığa üzüm dökülmesinin piyasa arz talep dengesini bozduğunu, bunun fiyatları olumsuz etkileyerek hem ülkemize hem de üreticilere zarar verdiğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.