Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

’Tarifen Yurt Dışında Geçerli’ özelliği kullanıcılardan ilgi gördü

'tarifen Yurt Dışında Geçerli' Özelliği Kullanıcılardan İlgi Gördü.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
’Tarifen Yurt Dışında Geçerli’ özelliği kullanıcılardan ilgi gördü
2015 ve 2016 yıllarında Ramazan bayramlarında yurt dışındaki internet kullanım oranı baz alındığında 32 kat artış görüldü.
Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, müşterilere sunulan, Türkiye’de kullandıkları paketleri yurt dışında kullanabilme imkanı, sesli arama ve data kullanım rakamlarına olumlu yansıdı. Bu yılın Ramazan Bayramı’nda, geçen yıla göre yurt dışındaki kullanıcı sayısı 7 kat artış gösterdi. Geçen yıla göre, yurt dışı telefondan internete girme oranı ise 32 kat artış gösterdi. Uluslararası dolaşım rakamlarına bakıldığında bayramda Turkcell abonelerinin en çok data kullandıkları ülke Yunanistan oldu. Yunanistan’ı, sırasıyla KKTC, ABD ve İtaya izledi. Turkcell abonelerinin yurt dışında en çok konuşma gerçekleştirdiği ülke ise KKTC oldu. Kıbrıs’ı, Yunanistan, ABD ve S.Arabistan takip etti.
BİP kullananlar yurt dışından tamamen ücretsiz görüşüyor
Turkcell mühendisleri tarafından geliştirilen ve dünyada 200’e yakın ülkede kullanılan BİP ile yurt dışında 250 dk (100 MB) ücretsiz görüşme imkanından faydalanan kullanıcı sayısı son 3 ayda 4 katına çıktı. Bayramda yurt dışına çıkanların çoğunluğu Türkiye’deki yakınlarını görüntülü ya da sesli arayarak bayramlarını kutladı. 4.5G’nin de devreye girmesiyle birlikte Kurban Bayramı’nda BİP üzerinden görüşmenin daha da artması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.