Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Taklit Turboların Performansı Yüzde 40 Daha Düşük

Taklit turboların, orijinal turbolara kıyasla yüzde 28 daha fazla NOx emisyonu yaydığı ve kötü performanslı taklit turboların yüzde 3 daha fazla CO2 emisyonuna sahip olduğu, laboratuvar testleri ile kanıtlandı.Otomotiv Teknoloji Sistemleri bugün...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Taklit turboların, orijinal turbolara kıyasla yüzde 28 daha fazla NOx emisyonu yaydığı ve kötü performanslı taklit turboların yüzde 3 daha fazla CO2 emisyonuna sahip olduğu, laboratuvar testleri ile kanıtlandı.
Otomotiv Teknoloji Sistemleri bugün devreye aldığı bağımsız bir laboratuvar çalışmasının sonuçlarını duyurdu. Bu çalışmaya göre, fabrikada takılan parçanın orijinal üreticinin spesifikasyonlarına göre üretilmiş turboların, daha iyi performansa, CO2 ve NOX emisyonuna sahip olduğu gözlemlendi.
Birçok yeni turboşarjın testi, Millbrook Group tarafından İngiltere’de gerçekleştirildi. Bu çalışmada, nitelikli turbo fabrika desteği olmadan yeniden üretilmiş veya ters mühendisliği yapılmış, Avrupa’da en yüksek satış rakamına sahip üçüncü taraf birimlerle karşılaştırmak için firmanın yeni turbo markası Garrett’a ve önde gelen bir rakibe ait orijinal ekipman spesifikasyonlarına göre oluşturulmuş (OE’ye Uygun) iki onaylanmış yeni turbosunun ortalaması kullanıldı.
Kopya turboşarj kullanan bir motorla elde edilen düşük uçlu tork, OE’ye Uygun turboşarjlara göre yüzde 15 ile yüzde 40 daha düşük çıktı. OE’ye uygun olmayan kopya turboşarjların NOx emisyonları, OE’ye Uygun turboşarjlardan yüzde 8 ile yüzde 28 daha yüksek olduğu görüldü.
AVRUPA’DA TİP ONAYLAR
Çalışma sonuçlarına göre hazırlanan raporda, "OE’ye uygun olmayan kopya turboşarjların CO2 emisyonları, OE’ye Uygun turboşarjlardan 2,0 g/km ile 4,5 g/km arasında daha yüksektir, bu da neredeyse yüzde 3’e denk gelir başka bir deyişle her depo benzin için bir litre fazladan ek yakıt kullanılmasına eşdeğer bir emisyon miktarı demektir. Son birkaç ay boyunca Almanya, İspanya ve İtalya’daki düzenleyici kuruluşların tümü, tip onayıyla ilişkili otomotiv bileşenleri arasına turboşarjların da dahil edilmesini destekleyen ifadelerde bulunuyor. Turboşarj, düzenleyicilerin belirlediği çevresel hedeflerin başarılmasına önemli katkıda bulunduğundan yedek bir parçanın değerlendirilmesinde önemli rol oynuyor. Orijinal olmayan turboşajlar bu çevresel hedeflerin başarılmasını engelliyor" ifadelerine yer verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.