Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahmini fındık rekoltesinin 468 bin ton olarak açıklanması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in 2016 yılı tahmini fındık rekoltesinin 468 bin ton olduğunu açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Açıklanan rekoltenin arkasındayız”...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in 2016 yılı tahmini fındık rekoltesinin 468 bin ton olduğunu açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulunan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, “Açıklanan rekoltenin arkasındayız” dedi.
Daha önce 2016 yılı fındık sezonunda Ocak ayında küllemenin de etkisiyle beraber karanfil sayısının da azaldığını kamuyu ile paylaştıklarını belirten Karan, “Külleme hastalığının da etkin rol oynadığı rekoltenin düşük olacağını tahmin edebiliyorduk. Bugün geldiğimiz noktada açıklanan rekolte rakamlar her şeyden önce inandırıcıdır. Tarım Bakanlığı nezdinde kurulan bir komisyon tarafından tespit edilen bir fındık rekoltesi için bizimde arkasında dura bileceğimiz bir fındık rekoltesi. Fakat ürünün az olması üreticiler açısından kötü ama fiyatlara yansıyacağını düşündüğümüz açısında da bizim için önemli gözüküyor. Bundan sonra ki yıllarda küllenme hastalığı ile mücadele etmezsek fındık rekoltesinin Türkiye’de bundan sonra ki yıllarda düşük olacağı beklentisi içerisindeyiz. İnşallah üreticimiz açısında hayırlı olur ve uğurlu olur bu rekolte tahmini” ifadelerini kullandı.
“Bundan sonraki süreçte fındık fiyatını 10 TL olarak bekliyoruz” diyen Karan "Bu rekolte tahmininde Giresun Ziraat Odası olarak arkasında duracağımızın da bilinmesini isteriz. Rekolteyi kamuyu da tahmin etmeye başlamıştı. Bayramdan önce 8 TL civarına çıkan fındık fiyatı bugün Giresun piyasasında 9,5 liraya kadar alıcı bulmakta. Fiyatta iyileşme başladı, biz ilerleyen günlerde 10 liranın üzerine çıkacağını tahmin etmekteyiz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.