Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Symes‘tan hukuk güvenliği vurgusu

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, hukuk güvenliğinin önemini vurguladı. Symes, yargı kurumlarının adil olması temennisinde bulundu.Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Symes‘tan hukuk güvenliği vurgusu
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, hukuk güvenliğinin önemini vurguladı. Symes, yargı kurumlarının adil olması temennisinde bulundu.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 11. Olağan Genel Kurulu’nda söz alan Cansen Başaran Symes, ileri ekonominin ileri siyasi ve hukuki yapı ile bütün olduğunu dile getirdi. Symes, "Şu aşamada kalkınmanın, siyasi ve ekonomik istikrarın teminatı olan hukuk güvenliği ilkesi etkin şekilde hayata geçirilmelidir. Yargının süratli, adil ve istikrarlı yapıya kavuşması adına atılması gereken adımlar atılmalıdır." dedi. Çözüm sürecine de değinen Symes, "Süreci ilk aşamalarından beri teşvik eden, bölgede refahın devamını önemli gören kurum olarak şiddetin geri dönülemez şekilde sona erdirilmesini bekliyoruz. Çözüm süreci kararlı adımlarla yürümelidir. Bunu canı gönülden diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye‘de bölgelerin kalkınma ve gelir durumunun aynı olmadığından yakınan TÜSİAD Başkanı Symes, şöyle devam etti:

"Bölgeleri ele aldığımızda uçurum görüyoruz. Bu sürdürülebilir bir durum olmayıp, büyümenin önünde engel. Bu konunun ekonomik, sosyal, kültürel yankıları var. Onun için bizler tüm imkanlarımızı, üyelerimizin tüm deneyimini kullanabileceği proje ile geri kalmış bölgelerde bireyleri hayata armağan etmeyi amaçlıyoruz. İşte projeleimizden BORGİB bundan doğdu. Proje ile girişimcilere katkı sunmayı arzu ediyoruz. Bu projeden rekabet ortamına katkı sunacak yeni nesil girişimciler çıkacaktır."

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça da bölgelerin kalkınma ve gelir uçurumundan şikayet etti. Onatça, "Bir bölgesi gülerken diğer bölgesi ağlayan ülke huzur bulamaz." dedi. 10 bin dolar milli gelir ile ileri ülkeler seviyesine gelmenin mümkün olmadığını anlatan Onatça, şunları kaydetti:

"Malum bizim orta gelir tuzağı ile ilgili öneri raporumuz vardı. Raporda 3 İstanbul’un gerekliliğin anlattık. Ülkenin Konya ve Adana dahil 40 ilinin orta gelir tuzağında olduğunu, 14 ilinin orta gelir tuzağında olmadığını, 27 ilin yoksulluk tuzağında bulunduğunu beyan ettik. İstanbulların adedinin artması gerektiğini vurguladık. Bu raporun ardındayız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.