Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suudi Arabistan petrol bakanı, Güney Kore’ye geliyor

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali el-Naimi’nin, Güney Kore’yi bu hafta ziyaret edeceği bildirildi. El-Naimi'nin, başkent Seul’de düzenlenecek dünyanın en büyük petrol ihracatçısı şirketi Suudi Aramco’nun yönetim kurulu toplantısına...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali el-Naimi’nin, Güney Kore’yi bu hafta ziyaret edeceği bildirildi. El-Naimi'nin, başkent Seul’de düzenlenecek dünyanın en büyük petrol ihracatçısı şirketi Suudi Aramco’nun yönetim kurulu toplantısına katılacağı bildirildi.

2011 yılından bu yana ikincisi olacağı kaydedilen toplantıya, Suudi Arabistan’dan el-Naimi’nin yanı sıra, Saudi Aramco şirketinin başkanı Khalid el-Falih ve şirketin dokuz kişilik üst düzey yetkilisinin de katılacağı açıklandı.

Aramco şirketinin, Güney Kore’nin en büyük üçüncü petrol ithalatçısı ve arıtıcısı şirketi S-Oil’un, yüzde 63,4 hisse senetlerine sahip olduğu biliniyor. Aramco, hisse senetlerini, Güney Kore’nin Hanjin Group şirketinden bu senenin başında 1,8 milyar dolara satın almıştı.

Ziyaret kapsamında, Suudi Arabistan Petrol Bakanı el-Naimi ve Saudi Aramco şirketi yetkililerinin, çarşamba günü, Güney Kore’nin güney doğu sahilindeki endüstri kenti Ulsan’da inşaatı devam eden petrol rafinerisini de ziyaret edeceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.