Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süt üreticileri için hazırlanan projede kuralar çekildi

Kula’da Süt Üreticileri Birliği tarafından birlik üyelerine ithal Simental ırkı gebe düve dağıtılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında ilk etap düvelerin dağıtımı için kuralar çekildi.Konuyla ilgili konuşan Kula Süt Üreticileri...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Süt üreticileri için hazırlanan projede kuralar çekildi

Kula’da Süt Üreticileri Birliği tarafından birlik üyelerine ithal Simental ırkı gebe düve dağıtılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında ilk etap düvelerin dağıtımı için kuralar çekildi.

Konuyla ilgili konuşan Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, “Birlik olarak Kula’daki üyelerimize ithal Simental ırkı gebe düve dağıtılması amacıyla hazırlanan proje kapsamında geçen ay içerisinde düvelerin seçimi için yurt dışına gittik ve ilk etabı olan düvelerimizi Türkiye’ye getirdik. Projenin ilk etabında dağıtılacak olan düveler 21 günlük karantina süresinin ardından üreticilere dağıtımı başlayacak. Şuan Karantinada 67 Simantal cinsi düvemiz var. Bunları üreticilerimizi kura çekerek belirledik. İnşallah hayırlısı olur. Diğer düveler için bu ay sonunda seçim için tekrar Almanya ve Avusturya’ya gideceğiz ve projemizi tamamlamış olacağız." dedi.

Kura çekimine Kula İlçe Gıda ve Hayvancılık Tarım Müdürü Bilgin Sarısu, Kula Ziraat Bankası Müdürü Özkan Canan da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.