Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Startup Mentor Türkiye Programı Başlıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Bilişim Teknolojileri ve Sistemleri Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu’nun ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan “Startup Mentor Türkiye” Kasım 2015 programı, yarın ATO Meclis Salonu’nda başlıyor. Girişimcilerin...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO) Bilişim Teknolojileri ve Sistemleri Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu’nun ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan “Startup Mentor Türkiye” Kasım 2015 programı, yarın ATO Meclis Salonu’nda başlıyor. Girişimcilerin ulusal ve Uluslar arası deneyime sahip akıl hocalarıyla buluşacağı programın ikinci günü az sayıda izleyiciye açık olarak gerçekleştirilecek.
Türkiye’deki girişimciliği desteklemeyi ve geliştirmeyi hedefleyen Startup Mentor Türkiye programı, ortak sorunları paylaşan startupların (yeni girişim) doğru mentorlarla (akıl hocası) çalışarak gelişmelerine imkân yaratıyor. Program, bu hedef doğrultusunda girişimcileri ulusal ve Uluslar arası tecrübeye sahip mentorlarla bir araya getiriyor. 26 Kasım (yarın) tarihinde yapılacak ilk günkü programa daha önce başvuranlar arasından seçilenlere menti ve mentorluk eğitimi verilecek. 27 Kasım Cuma günü ise sabah oturumlarında girişimciler akademik, profesyonel ve yatırımcı mentorlarla buluşturulacak.
Az sayıda izleyicinin katılımına açık olan öğleden sonraki oturumda “yatırımcı günü” adı altında yatırımcı sunumları gerçekleştirilecek. Programı izlemeye gelenler girişimci, mentor ve yatırımcılarla da http://bit.ly/1QGTLNradresinden kayıt yaptırarak tanışabilecek.
STARTUP MENTOR TÜRKİYE NEDİR?
Özel sektör, sivil toplum, akademi, yatırımcı ve akredite iş meleklerinden (kişisel yönetim tecrübesini başlangıç aşamasında olan işletmeyle paylaşan girişimci kişiler) oluşan partnerleriyle Startup Mentor Türkiye, seçilen girişimci ve mentorlara ücretsiz menti ve mentorluk eğitimleri veriyor. Ücretsiz mentorluk desteği ile girişimcilerin ürün ve hizmetlerini ticarileştirmelerine katkı sağlıyor ve seçilen girişimcileri “Yatırımcı Sunum Günü”ne davet ederek ağ oluşturma imkanları yaratıyor.
Programa gerçek bir firma, çalışan bir ürün ya da hizmetleri olan ve en az 2 tam zamanlı ortak ya da çalışana sahip yeni girişimler “startup adayı” olarak başvurabiliyor. “Mentor adayı” olarak başvurmak için de bazı şartlar aranıyor. Üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlayan “akademik mentorlar”, 10 yıl ve daha fazla sektör bazlı deneyime sahip “profesyonel mentorlar”, en az 2 girişim kurma ve yönetme tecrübesine sahip “girişimci mentorlar” ile “yatırımcı mentorlar”, mentor adayı olarak başvuruda bulunabiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.