Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Src Mağduru Şoförlere Müjde

Ulaştırma Bakanlığı’nın mesleki yeterlilik (SRC) belgesi yönetmeliğinde değişiklik yaptığı bildirildi.İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz’ın teşebbüsü ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in...

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Src Mağduru Şoförlere Müjde
Ulaştırma Bakanlığı’nın mesleki yeterlilik (SRC) belgesi yönetmeliğinde değişiklik yaptığı bildirildi.
İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz’ın teşebbüsü ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in çalışmaları neticesinde Türkiye genelinde binlerce şoförü ilgilendiren SRC ile ilgili sıkıntılara çözüm üretildi. Ulaştırma Bakanlığı, SRC belgesi yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Buna göre, 2003 yılı öncesinde sürücü belgesi alanlardan istenen en az üç aylık SGK kaydı artık istenmeyecek. Bu kişiler sınava da tabi tutulmayacak. Sınav ve sigorta 25 Şubat 2003 tarihinden itibaren ehliyet alanlar için geçerli olacak.
İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Mağdur olan birçok şoförümüz olunca bu meseleyi bir dosya halinde Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e verdik. Vekilimiz bu meseleyi çözüme kavuşturdu. 2003 yılından sonra ehliyet alanlardan en az 90 gün SGK ve Bağ-Kur kaydı isteniyordu. Artık 3 aylık sigorta meselesinden dolayı mağdur olan binlerce kişi sınavsız SRC başvurusu yapıp belgelerini alabilecek. Detaylı bilgi almak isteyenler odamıza başvurabilir. 25 Şubat 2003 tarihinden ehliyet alanlar yine imtihana tabi olacak. 25 Şubat 2003 tarihinden itibaren ehliyet alanlar için ise çalışmalarımız devam ediyor. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e şoförler adına teşekkür ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.