Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SPK'dan halka açık ortaklıklarla ilgili yeni düzenleme

Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nda yer alan düzenlemelere uyum sağlanması, sermaye piyasalarında yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla hazırlanan tebliğ taslağını görüş...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nda yer alan düzenlemelere uyum sağlanması, sermaye piyasalarında yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla hazırlanan tebliğ taslağını görüş ve öneriye açtı. Görüş ve önerilerin 12.09.2014 tarihine kadar spkpaytebligtaslak@spk.gov.tr e-posta adresine ya da SPK'ya yazılı olarak gönderebilecek tebliğ taslağı ile getirilen yeni düzenlemeler özet olarak şöyle:

a) Halka açık ortaklıkların yapacakları sermaye artırımlarında ortaya çıkan nakit sermaye koyma borcunun, ortaklığa nakit dışındaki varlık devrinden kaynaklanan borçlara mahsup suretiyle yerine getirilebilmesi için yerine getirilmesi gereken şartlar ayrıntılı olarak düzenlenmiştir.

b) Halka açık ortaklık açısından nakit dışı varlık devralınması işleminin yeniden yapılandırma faaliyetinin bir parçası olması gerektiği hüküm altına alınmış, ayrıca işlem sırasında uyulması gereken farklı sayısal kriterler belirlenmiştir.

c) Payları borsada işlem gören halka açık ortaklıkların paylarının ilk defa borsada işlem görmeye başladığı tarihten itibaren iki yıllık süre geçmeden bu tür işlemleri yapamayacakları, ayrıca bu şekilde gerçekleştirilmesi planlanan sermaye artırımlarının üç yıllık hesap dönemi içerisinde bir defa gerçekleştirilebileceği düzenlenmiştir.

d) Bu şekilde gerçekleştirilecek sermaye artırımları nedeniyle ihraç edilecek payların sermaye artırımının tescilinden itibaren iki yıl boyunca borsada satılamayacağı düzenlenmiştir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.