Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spiderman, Alfemo ile çocukların yatak odasına geliyor

Mobilya sektörünün lider markalarından Alfemo, mağazalaşmada çıtayı yükseltmeye devam ediyor. 2015 yılının ilk 4 ayında 41 mağaza birden açarak önemli bir rekora imza atan Alfemo, Kids&Teens markası ile de genç ve çocuk mobilyaları sektörüne...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spiderman, Alfemo ile çocukların yatak odasına geliyor
Mobilya sektörünün lider markalarından Alfemo, mağazalaşmada çıtayı yükseltmeye devam ediyor. 2015 yılının ilk 4 ayında 41 mağaza birden açarak önemli bir rekora imza atan Alfemo, Kids&Teens markası ile de genç ve çocuk mobilyaları sektörüne yeni bir soluk getirdi. Daha çok yurtdışında büyüyen Kids&Teens, Türkiye’de de hem yatırımcının hem de müşterinin büyük ilgisini çekti. Geçtiğimiz yıl yurtiçinde de mağazalaşma atağı başlatan Kids&Teens, kısa sürede 14 mağazaya ulaştı. Kids&Teens’in Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa, Asya ve Güney Amerika’da da 20’yi aşkın mağazası bulunuyor. Yurtdışı ve yurtiçinde toplamda 34 mağazaya ulaşan Kids&Teens’in markalaşmasında çizgi film kahramanları önemli paya sahip. Disney ile 40 ülkede lisans anlaşması bulunan Alfemo, önümüzdeki temmuz ayından itibaren koleksiyonuna Spiderman ve Frozen karakterlerini de ekleyecek.

Genç ve çocuk mobilyalarındaki mağazalaşma çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirten Alfemo Genel Müdürü Ramazan Davulcuoğlu, Kids&Teens’in markalaşma sürecini anlattı. Ana markaları Alfemo’nun, Türkiye genelinde Konya, Gaziantep, Denizli, Uşak ve Afyonkarahisar dışındaki illerde mağazalarının bulunduğunu kaydeden Davulcuoğlu, “İyi bir konsept tutturduk. Çok iyi bir müşteri hizmetleri ve ürün yapısı elde ettik. Bununla beraber hem bayilerimizin yatırım kabiliyetini geliştirme hem de Türkiye’de önemli bir boşluk olduğuna inandığımız genç ve çocuk mobilyalarına yatırım kararı aldık. Bu çerçevede 2012 yılının başında da mağazalaşmaya başladık. Esasen Kids&Teens çocuk ve genç odası mobilyasında yurtdışında 6 yıldır faaliyet gösteriyorduk. Ortadoğu, Avrupa, Asya’da 20’yi aşkın mağazamız var. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 50’ye çıkarmayı planlıyoruz. İhracatımızın yüzde 40’ını çocuk ve genç mobilyaları oluşturuyor. Yurtiçinde pek bilinmiyor ama Kids&Teens yurtdışında bir marka. Bu alanda yurtdışındaki gücümüzü yurtiçine de taşıma kararı aldık. Bu çerçevede 2014 yılında mağazalaşma ve bayileşme çalışması başlattık. İstanbul’da 6 olmak üzere yurtiçinde 14 mağaza açtık. Çocuk mobilyalarında çok hızlı bir büyüme trendine girdik. Kids&Teens’de nihai hedefimiz yurtiçinde 150, yurtdışında 250 mağazaya ulaşmak. Bununla ilgili makine ekipman, tasarım yatırımlarına devam ediyoruz. Temmuz ayında 8 yeni ürün piyasaya süreceğiz.” diye konuştu.

Kids&Teens’in, Alfemo’nun sinerjisinden yaralanarak hızla büyüdüğünü dile getiren Davulcuoğlu, Türkiye’de bayileşmeye neden yurtdışından sonra başladıklarını da şöyle anlattı: “Avrupa ve Ortadoğu’nun bizden çocuk mobilyalarıyla ilgili daha önce talepleri vardı. Bu kanal bizi büyüttü. Ürünü almaya hazır kanal sayesinde Kids&Teens tarafını ihracatta daha önce keşfetme şansına sahip olduk. Kids&Teens’in de piyasaya dahil olmasıyla çocuk mobilyaları pazarı hızlı gelişiyor. Dünyada mağazacılar çocuk kategorisinde bir ürün almak istediğinde Türkiye akıllarına geliyor. Türkiye bu alanda yıldızı parlayan bir ülke haline geldi.”

‘ÇOCUKLAR KIYMETE BİNDİ, ANNE BABA DAHA ÇOK ÇOCUĞUNA YATIRIM YAPIYOR’

Türkiye’de çocuk ve genç mobilyalarında ciddi boşluk olduğuna da işaret eden Davulcuoğlu, şunları kaydetti: “Anne babalar, doğumundan itibaren çocuklarına önem veriyorlar ve iyi şartlarda yetişmesini istiyor. En iyisini ve sağlıklısını vermek istiyor. Öyle bir noktaya geldi ki sadece anne babalar değil, dede ve nineler de torunlarına yatırım yapıyor. Açıkçası insanlar daha az sayıda çocuk sahibi olunca çocuklar kıymetlendi. Çocuklarına yemiyor yediriyor, giymiyor giydiriyor ancak çocuk mobilyalarında yeterli arz yok.”

‘ÜRÜNLERİMİZ E0 VE GS SERTİFİKALI’

“Güvenli ve sağlıklı mobilyalar üretme ana stratejimizle tüm ürünlerimizi çocuk sağlığı anlamında testten geçiriyoruz.” diyen Ramazan Davulcuoğlu, “Bütün Kids&Teens ürünleri ayrıca çocukların güvenliği ve sağlığı için yalnızca yüksek güvenlik ve kalite standartlarına sahip ürünlere verilen ve standartları Alman Standartlar Enstitüsü DIN (Deutscher Industrie Normenausschuss) tarafından belirlenen, GS (Geprüfte Sicherheit) sertifikasını taşıyor. Bunun yanında bebeklerin hassas bünyelerine uygun olarak geliştirilen, merkezi İsveç’te bulunan SP Technical ResearchInstitute of Sweden ve TSE tarafından belgelendirilmiş, E0 normlarında üretim yapan, Türkiye’nin ilk ve tek markası olduk. Hiçbir kanserojen etki taşımayan E0 malzemeler kullanıyoruz.” bilgilerini verdi.

‘WALT DİSNEY İLE 40 ÜLKEDE LİSANS ANLAŞMASI İMZALADIK’

Çizgi film kahramanlarının çocuk mobilyalarındaki etkisine de vurgu yapan Davulcuoğlu, Kids&Teens’i güçlendirmek için Walt Disney ile lisans anlaşması imzaladıklarını aktardı. Halen 40 ülkede Disney’in kahramanlarını ürünlerinde kullandıklarını ifade eden Davulcuoğlu, şöyle devam etti: “Yaklaşık 7-8 yıldır Disney’li ürünlerimiz piyasada. Şimdi ürün çeşitliliğini arttırmak için Cars ve Planes’in yanına Spiderman ve Frozen karakterlerini de getiriyoruz. Temmuz ayında dolabından çalışma masasına, karyolasından kitaplığına kadar geniş bir koleksiyonla tüm mağazalarımızda satışa sunacağız. Dolayısıyla 40’ı aşkın ülkede lisans anlaşmalarımızı geliştiriyoruz. Hem Disney tarafı hem de biz çok memnunuz.”

‘DİSNEY KALİTE ANLAMINDA BİZİ ÇOK GELİŞTİRDİ’

Lisanlı ürünlerin markalaşmaya katkısına da değinen Davulcuoğlu, “Disney gibi dünya devleri ile çalışmak bizi ürün anlamında disipline ediyor. Kalite açısından geliştiriyor. 7-8 yıldır çalıştığımız için bizi çok geliştirdi. Yüksek standartlar istiyorlar. Mecbur olmadığımız halde E0 üretim yapıyoruz. Kalitede E1 yetiyor ama biz bunun da üzerine çıkıyoruz. Çizgi film karakterleri de mobilya satışlarında avantaj sağlıyor. Cars’ı seyreden bir çocuk, akşam McQueen ile uyumak istiyor. Biz çocuklara o imkanı sunuyoruz. Çocuğun hayali gerçekleşiyor. Disney, uluslararası piyasalarda kabul edilme hızımızı yükseltti. Bu standartlarda üretim yapabilen az sayıda şirketten biri olmamız dünyada birçok kapıları açıyor.” diye konuştu.

‘KİDS&TEENS MAĞAZALARI YATIRIMCI İÇİN ÇOK KÂRLI’

Davulcuoğlu'nun verdiği bilgiye göre Kids&Teens, düşük sermayeyle iyi kâr getiren bir iş modeli sunuyor. Yaklaşık 80 ile 100 bin TL arasında yatırımla 300-500 metrekarelik bir mağaza açılabiliyor. Yıllık cirosu ise 1-1,5 milyon lira civarında.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.