Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

S&p’den Katılım Açıklaması

Standard&Poor’s, Türk bankacılık sektöründeki yavaşlama ile birlikte, bir önceki senelere göre zayıflayacağını söyledi.Uluslararası Değerlendirme Kuruluşu Standart and Poor’s (S&P) Global Ratings, Türkiye’de katılım bankacılığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Standard&Poor’s, Türk bankacılık sektöründeki yavaşlama ile birlikte, bir önceki senelere göre zayıflayacağını söyledi.
Uluslararası Değerlendirme Kuruluşu Standart and Poor’s (S&P) Global Ratings, Türkiye’de katılım bankacılığı alanında yeni gelişmeleri inceleyen raporu açıkladı. Raporda, Türkiye’de katılım bankacılığı alanında son dönemde yaşanan gelişmelerin ve devlet girişimlerinin, sektörün gelişimine katkıda bulunacağını ve bugüne kadar daha çok Körfez sermayeli kuruluşların aktif olduğu sektörün büyümesinde önemli bir rol oynayacağını düşündüklerini söyledi.
Sektöre Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım gibi yeni katılım bankalarının girmesinin sektörün gelişim sürecinde önemli dönüm noktası olduğunu belirten kuruluş, bunun yanı sıra, önümüzdeki birkaç yıl içinde Türk Hükümeti ve katılım bankaları tarafından gerçekleştirilen sukuk ihracının daha da artacağını tahmin ettiklerini belirtti.
Kuruluş, katılım bankacılığı hakkındaki uzun vadeli olumlu beklentilerimize rağmen, 2016-2019 döneminde sektörün kredi büyüme oranlarının, Türk bankacılık sektöründeki yavaşlama ile birlikte, bir önceki senelere göre zayıflayacağını düşündüklerini de vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.