Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

S&P, Türkiye’nin kredi notu görünümünü negatiften durağana yükseltti

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notu görünümünü negatiften durağana yükselttiKredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin notunu BB seviyesinde tuttu. S&P, Türkiye’nin kredi notu görünümünü ise negatiften...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin kredi notu görünümünü negatiften durağana yükseltti
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin notunu BB seviyesinde tuttu. S&P, Türkiye’nin kredi notu görünümünü ise negatiften durağana yükseltti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "S&P Global Ratings, Türkiye’nin uzun ve kısa vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi reytingini ’BB/B’; uzun ve kısa vadeli yerli para birimi cinsinden kredi reytingini ise ’BB+/B’ olarak teyit etmiştir. Ayrıca, S&P Global Ratings, Türkiye’nin negatif olan kredi reyting görünümünü durağan olarak revize etmiştir".
Türkiye 2016-2017 büyüme tahminlerini ise 0.2 puan düşürdü. S&P, OHAL’in en az 17 Ocak’a kadar süreceğini öngörüyor. S&P, özel sektörün yüksek dış borcunun ekonomik istikrarı tehdit etmesine karşın, Türk hükümetinin, büyümenin yavaşladığı ve yatırımların azaldığı bir ortamda, dış kaynaklı riskleri azaltmaya yeniden odaklandığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.