Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

S&P'den Türkiye açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin not görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti, “BB” seviyesindeki kredi notunu teyit etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 20:43
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 20:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
S&P'den Türkiye açıklaması
Standard & Poor's'tan yapılan açıklamada, Türkiye'nin not görünümünün "negatif"ten "durağan"a yükseltildiği bildirildi.

Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB" ve yerli para cinsinden kredi notunun da "BB+" seviyelerinde sabit tutulduğu belirtilen açıklamada, “Görünümde yapılan revizyon, politika yapıcıların önemli reformları uygulamaya yönelik adımlarına devam edeceğine yönelik görüşümüzü yansıtıyor” ifadesine yer verildi.

Derecelendirme kuruluşu, durağan görünümün, Türk ekonomisinin uzun süredir devam eden bölgesel ve iç kaynaklı risklere karşı gösterdiği direnci yansıttığını vurguladı.

S&P, TÜRKİYE’NİN BU YIL VE 2017'DE YÜZDE 3,2 BÜYÜMESİNİ BEKLİYOR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye’nin bu yıl ve 2017'de yüzde 3,2 büyümesini bekliyor.

Standard & Poor's'tan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun “BB” olarak teyit edildiği ve not görünümünün "negatif"ten "durağan"a yükseltildiği bildirildi.

Açıklamada, görünümün yukarı yönlü revize edilmesine, hükümetin politikalarının dış kırılganlıkları azaltmaya odaklanmasının etkili olduğu belirtilirken, politika yapıcıların reformları uygulamaya devam edeceği beklentisine yer verildi.

Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerin yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Türkiye, şu anda, yüksek dış finansman ihtiyacı ve kurumsal sektörün döviz pozisyonundaki büyük açıkla, dış kırılganlıklarla karşılaşmaya devam
ediyor. Aynı zamanda, hükümetin kamu borçlarının döviz kurundaki dalgalanmalara yönelik hassasiyetini, yeni borçlanmaların tümünü yerel para biriminden sağlayarak azaltmasını takdir ediyoruz.”

FETÖ’nün başarısız darbe girişimi ardından ilan edilen Olağanüstü Hal’in en azından Ocak 2017’ye kadar süreceğinin hatırlatıldığı açıklamada, iç gerilimlerin ise kamudaki işten çıkarmalar, tutuklamalar ve gözaltı kararları nedeniyle halen devam ettiği öne sürüldü.

Diğer taraftan, darbe girişiminin ekonomik aktiviteleri olumsuz etkilemesine karşın büyümenin tüketimden destek bulduğuna işaret edilen açıklamada, Türkiye’nin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 3,2 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca, özel yatırımların çok sönük kaldığına işaret edilirken, bunun Türkiye’nin yeniden yüzde 4-5 bandında büyümeye geri dönebilmesi açısından soru işaretlerine neden olduğu ifade edildi.

Derecelendirme kuruluşu S&P, 20 Temmuz’da yaptığı not değerlendirmesinde, Türkiye'nin “BB+” seviyesindeki kredi notunu “BB”ye düşürmüş ve not görünümünü “negatif” olarak belirlemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.