Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyal güvenlikte dev reform

Hükümet, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren istihdam ve sosyal güvenlik alanında önemli adımlar atıyor. Bu adımları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı:

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyal güvenlikte dev reform

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde başlattılan istihdam seferberliği ile 1 yılda 1.5 milyonluk istihdam yarattık. Bu başarıyı 2018'de 'artı 2' istihdam hedefiyle daha ileri seviyeye taşımak istiyoruz.
- Gençler işe başladıkları gün sigortaları yapılacak. Eksik gün bildirimleriyle ilgili ispat zorunluluğu yerine beyan esaslı bir yapı getiriyoruz.
- İş arayan ve eleman talep edenleri buluşturduğumuz interaktif bir yapı kuruyoruz. Gençlerin ilgisini çekecek mobil uygulama hazırlığındayız.
- İşbaşı eğitim kurslarının süresini bilişim ve imalat sektöründe 3 aydan 6 aya çıkardık. Geleceğin meslekleri olan siber güvenlik, bulut bilişim ve kodlama gibi alanlarda 9 ay eğitim, 75 lira harçlık veriliyor.
- İmalat sektöründe olan, ustalık belgesi bulunan ve 2017 çalışan sayısı ortalaması 1-3 olan işyerlerimizde ilave 2 kişinin istihdamına destek vereceğiz. 18-25 yaş genci işe alana, 'Prim, vergi ve ücreti 1 ay sen öde, 1 ay biz ödeyelim' diyoruz.
- Uzun süre işsiz kalanlara ilişkin toplum yararına çalışma modelimiz devrede olacak. Sigortalarını ve ücretlerini ödüyoruz. 1 Nisan'da tekrar başvuruları alacağız.
- Mesleki eğitim ve işbaşı eğitime katılan kadınlarımızın 2-5 yaş çocuklarına 400 lira bakım desteği sağlayacağız.
- Kamu çalışanları için bankalarla promosyon anlaşması imzaladık. Taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımız bu promosyonu alacak.

HAZAL ATEŞ/ Sabah

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.