Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Sonbaharda tatile çıkmak için en keyifli 6 neden”

Sonbaharda Tatile Çikmak İçin En Keyifli 6 Neden Sıralandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Sonbaharda tatile çıkmak için en keyifli 6 neden”
Enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, sonbaharda tatile çıkmayı planlayanları cezbedecek 6 keyifli neden sıraladı.
Uçakla seyahat eden veya seyahatini uygun fiyatlı uçak bileti ile yapmak isteyen müşterilerine kaliteli hizmet verme amacıyla faaliyetlerini sürdüren Enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, sonbaharda tatile çıkmanın 6 avantajını sıraladı. Hacıbayramoğlu, pek çok kişinin elini çabuk tutup yazın tatilini tamamlamış olsa da, henüz tatil planı yapmamış ve bu doğrultuda gideceği yeri belirleyememiş kişileri bekleyen avantajlar olduğunu belirtti. Sonbahar ile birlikte hem tatil bölgelerinin hem de otellerin sakinleşmeye başladığını söyleyen Hacıbayramoğlu, “Bir tatilin olmazsa olmazları olan yürüyüş, yüzme ve gezmek artık daha keyifli hale gelecektir. Otelde yemek, plajda ise şezlong kuyruğuna girmekten bıkanlar için sonbahar şahane bir seçim olacaktır. Yazın masa bulamayacağınız, rezervasyon bile yapmaktan zorlanacağınız mekanların aranan müşterisi olmaya ne dersiniz? Üstelik en manzaralı masaya oturarak, denize en yakın şezlonga uzanma şansına sahip olabilirsiniz. Normal şartlarda rezervasyon bile yapmakta zorlanacağınız, gitseniz bile ’Bu kadar para verdim ilgi, alaka kötüydü’ diyeceğiniz mekanlar için sonbahar mevsiminde aranılan müşteri olabilirsiniz. Daha iyi bir masada oturup, daha fazla ilgi görebilirsiniz, hatta pazarlık yapma şansınız bile artacaktır” dedi.
“Sıcaklar sizi rahatsız etmez”
Hacıbayramoğlu, “Güney kesimlerde tatil yapacaksanız en iyi zamanın sonbahar olduğunu söylemek mümkün. Deniz suyu ısınır, hava sıcak olur, ancak sıcak hava yaz ortası gibi sizi kavurmaz. Böylece güneşin zararlı ışınlarından da kurtulmuş olursunuz” şeklinde konuştu.
“Ucuz fiyatların tadını çıkarırsınız”
Sonbahar mevsiminde otel fiyatlarının ucuzladığını dile getiren Hacıbayramoğlu,”Otellerin fiyat olarak en yüksek olduğu aylar, Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Eylül ayında ise fiyatlar ucuzlar, özellikle Eylül’ün ilk haftasından sonra, yaz ortasına oranla yüzde 30’a varan bir indirimle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca uçak bileti fiyatları da yoğun yaz sezonu kadar pahalı olmayabilir, hele ki biletinizi önceden alırsanız, bu tatil size kesinlikle daha uyguna gelecektir. Hatta Eylül’ün 20’si itibariyle fiyatlar biraz da aşağı inecektir. Hem şehirler arası yollar hem de tatil bölgelerinin trafiği sakinleşir. Yaz aylarında Bodrum trafiği, İstanbul trafiğini aratmıyor diyenler, sonbaharda Turgutreis’ten Türkbükü’ne kadar her yeri rahatlıkla gezebilir. Şehirler arası yollar sakinleşir. Köprüler, vapurlar sakinleşeceği için gideceğiniz yere ulaşmak daha kolay olacaktır. Bazı tatil bölgelerinde yazın kalabalıktan yürüyemediğiniz sahil yolları da sakinleşecektir” diye konuştu.
Tuğba Hacıbayramoğlu son olarak şunları aktardı: “Sonbahar mevsiminde deniz güzel olur, aşırı sıcaklar biter ve yollar sakinleşir. Sonbaharın o eşsiz güzellikteki renkleri de artık kendini iyice hissetirmeye başlar. Doğa bambaşka ve bol renkli bir cümbüşe bürünür. Bu görsel şöleni kaçırmamak için tatile çıkmak harika bir fikir olabilir”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.