Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son günlerin en yüksek seviyesini gördü

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da elektrik tüketimi son günlerin en yüksek seviyesini gördü...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son günlerin en yüksek seviyesini gördü
Türkiye genelindeki elektrik tüketimi FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece askeri havalimanları, üsler ve garnizonların elektriğinin kesik olmasına rağmen, bu ayın en yüksek seviyesine çıkarken, halkın darbeye karşı meydanlara inmesi ve gelişmeleri anlık takip etmesi tüketimi artıran en önemli etken oldu.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerinden derlediği bilgilere göre, 15 Temmuz'da tüm Türkiye'de 874 milyon 486 bin kilovatsaat elektrik tüketildi. Türkiye'de darbe gecesinden bir hafta önceki 8 Temmuz cuma günkü tüketim 677 milyon 874 bin kilovatsaat olarak gerçekleşmişti.

Böylece, halkın televizyonda gelişmeleri anlık olarak takip etmesi, geç saatlere kadar lambaların yanması ve halkın meydanlara inmesiyle elektrik tüketiminde bir önceki cuma akşamına göre yaklaşık 197 milyon kilovatsaatlik artış görüldü.

Söz konusu gecede Türkiye'deki askeri havalimanlarına, garnizonlara, hava jet üsleri ve darbecilerin kullanabileceği diğer kurumlara, darbe girişiminin anlaşıldığı ilk andan itibaren elektrik verilmediği halde elektrik tüketimi maksimum seviyelere yükseldi.

Günlük elektrik tüketimi halen 850 milyon kilovatsaatin üzerinde seyretmeye devam ediyor.

ANKARA VE İSTANBUL'DA BÜYÜK ARTIŞ
Başkentin elektrik tüketimi darbe girişiminin yaşandığı gün 35 milyon kilovatsaat seviyesinde gerçekleşti. Bu rakam, 8 Temmuz Cuma gününe kıyasla yüzde 33 artışı ifade ediyor.

Takip eden günlerde de artmaya devam eden elektrik tüketimi Ankara'da 16 Temmuz'da bir önceki hafta sonuna göre yüzde 46'lık artışla 39 milyon kilovatsaate yükseldi.

İstanbul'un Avrupa yakasındaki elektrik tüketimi de 15 Temmuz'da, 8 Temmuz Cuma gününe göre yüzde 52 artarak, 74 milyon kilovatsaat olarak gerçekleşti. İstanbul'un Anadolu Yakası'nda ise 15 Temmuz'daki elektrik tüketimi bir hafta öncesine göre yüzde 38 artış göstererek 34 milyon kilovatsaat oldu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.