Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Son gün 31 Mayıs! Çifte yapılandırma yok, borcu ödeyin...

Vergi için yapılandırmada 1. ve 2. taksitler, sigorta primleri yapılandırmada 1. taksit için son gün 31 Mayıs. Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Bunun telafisi yok. Yeni yapılandırma kanunu ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmuyor. Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin” uyarısında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 08:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son gün 31 Mayıs! Çifte yapılandırma yok, borcu ödeyin...

Gelir İdaresi (GİB) Başkanı Adnan Ertürk, geçen yıl çıkarılan yeniden yapılandırma yasasından yararlananların 31 Mayıs'a kadar ikinci taksiti ödememeleri halinde vergi yapılandırmalarının bozulacağını belirterek Bazı vatandaşlar,  nasıl olsa TBMM'de görüşülen yeni yapılandırma kanunundan da yararlanacağını düşünüyor.

Mevcut yapılandırmaya başvuranlar, yenisinden yararlanamayacak" dedi. 31 Mayıs'ın uzatılamayacağna dikkat çeken Ertürk, 1.9 milyon kişiye borçlarını anımsatmak için mektup ve SMS göndereceklerini de belirterek, "Mektupta karekod yer alacak. Bu karekodu okutan doğrudan ödeme sayfasına yönlendirilecek" dedi.

Ertürk, ilk iki taksiti ödemeyenlerin yapılandırmalarının bozulacağını anımsattı. Ertürk, bazı vatandaşların, "Nasıl olsa Meclis'te yeni yapılandırma kanunu var" diyerek ödemelerini aksattığını kaydederek "Mevcut yapılandırmaya başvurmuş olanlar, TBMM'deki yeni yapılandırmadan yararlanamıyor. Bu kişiler, sadece 1 Temmuz'dan sonraki borçları için yeni yapılandırma hakkına sahip olabilecek" diye konuştu.

'YOKSA BU TREN KAÇAR'

SGK sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz, prim borcu olan vatandaşların geçen yıl çıkarılan kanunla Meclis'te görüşmeleri devam eden yapılandırma kanununu birbirine karıştırmamasını istedi. Yeni kanunun sadece yeni borçları kapsayacağını, eski borçlar için  yapılandırma yapmış olanların taksitlerini aksatmamaları gerektiğini söyledi.

Açıkgöz, ilk taksitte son tarihe uyulması gerektiğini ifade ederek "Yoksa bu tren kaçar" dedi.

'BUNUN TELAFİSİ YOK'

Maliye Bakanı Naci  Ağbal, yeniden yapılandırmadan yararlananların mayıs ayında ödeme yapması gerektiğini belirterek, “Bunun telafisi yok. Yeni yapılandırma kanunu ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmuyor. Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin” uyarısında bulundu. Maliye Bakanı, ”Gerek birinci taksiti ödememiş gerek peşin ödemesini yapmayanlar için mayıs ayı son fırsattır. Böylelikle kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam etsinler. Mayıs ayı içinde ödemesini yapmayanlar için gerekli takibatı yaptıracağız” ifadelerini kullandı.

31 MAYIS'TA VERGİ DAİRELERİ 24:00’A KADAR AÇIK OLACAK

Yapılandırmanın son günü olan 31 Mayıs tarihinde vergi dairelerinde aşırı yoğunluğun olacağı İçin mükelleflerin bu tarihe kadar taksitlerini ödemeleri gerekiyor. Son gün yoğunluğun fazla olacağını düşünen Gelir İdaresi Başkanlığı, yoğunluğu azaltmak için bir takım önemler aldı ve  31 Mayıs günü vergi dairelerinin gece 24:00’a kadar açık kalacak. Bu konuyla ilgili resmi yazı ilgili vergi dairelerine gönderildi.

Milliyet

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.