Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma’nın yeni termik santralinde önemli yol alındı

Manisa’nın Soma ilçesinde son sistem modern teknolojiyle 1 milyar dolarlık maliyetle kurulacak Kolin Termik Santralinin yüzde 55’lik kısmının tamamlandığı belirtildi.Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’nın Soma ilçesinde son sistem modern teknolojiyle 1 milyar dolarlık maliyetle kurulacak Kolin Termik Santralinin yüzde 55’lik kısmının tamamlandığı belirtildi.
Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Oruç Fevzi Kara, İlçe Emniyet Müdürü Rıza Akın, Soma’nın Kayrakaltı ve Bayat Mahallesi arasında kurulum çalışmaları hızla süren termik santralde incelemelerde bulundu. Kolin Termik Santrali Proje Sorumlusu Bahadır Oral’dan bilgi alan heyet ardından bölgede bulunan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.
510 megawatt gücündeki termik santralin 2018 yılı başında devreye gireceği belirtilirken santral çalışmalarının yüzde 55’lik kısmının tamamlandığı vurgulandı. 2 bin 70 kişinin çalıştığı santral çalışmaları kapsamında 210 metrelik santral bacasının da tamamlandığı kaydedildi.
Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Kolin Termik Santrali son teknoloji ürünlerin kullanıldığı modern bir santral olacaktır. Kolin Termik Santralinin yapıldığı bölgeye komşu olan mahallelerimizin muhtarları da bize eşlik ettiler. Muhtarlarımız yapılan yatırımdan memnun ve firma ile ilgili sorunlarının olmadığını ifade ettiler. Böylesine büyük ve önemli bir yatırımın Soma’ya yapılması bizler açısından büyük bir şans. Kolin Termik Santralinin başta ülkemiz olmak üzere Somamıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.