Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Somali Türk Yatırımcıları Bekliyor

Ailesiyle birlikte Türkiye’ye tatile gelen Somali Planlama Bakanı Abdurrahman Yusuf Aynte, Somali eski Büyükelçisi ve Bursa AK Parti Milletvekili Cemalettin Kani Torun’u ziyaret etti.Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun ile bir araya gelen Somali...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2015 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2015 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Somali Türk Yatırımcıları Bekliyor
Ailesiyle birlikte Türkiye’ye tatile gelen Somali Planlama Bakanı Abdurrahman Yusuf Aynte, Somali eski Büyükelçisi ve Bursa AK Parti Milletvekili Cemalettin Kani Torun’u ziyaret etti.
Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun ile bir araya gelen Somali Planlama Bakanı Aynte, son günlerde Türkiye’de yaşanan terör olayları neticesinde şehit olan vatandaşlarımız için başsağlığı dilerken, gelişmekte olan Somali için Türk yatırımcıları beklediklerini ifade etti.
AFRİKA PAZARINA AÇILAN KAPI: SOMALİ
Bursa’ya ilk ziyaretini gerçekleştiren Bakan Aynte, Bursa’nın sanayi ve ticaretin yanında tarım şehri olduğunu ifade ederek, "Her iki açıdan da Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyoruz. Somali için yapılan insani yardımlar artık yeterli. Bundan sonra özelikle ticari ve yatırım alanlarında ekonomik işbirliği bekliyoruz. Somali’de serbest bölge kurmayı planlıyoruz. Buna Bursa öncülük edebilir. Sanayi ve ticaret bölgesinde Bursalı firmaların yer alması için çok önemli. Somali halkı Türk mallarının kalitesinin farkında. Çin ve Dubai üzerinden gelen ürünlerin yerine Türk mallarının satılması her iki ülke açısından da iyi olacaktır" dedi.
Liman şehri Somali’nin diğer ülkelere satış yapılabilecek bir konumu olduğunu Somali’de üretilen bazı malların Kenya’da paketlenip burada üretiliyormuş gibi ihracat yapıldığını söyleyen Bakan Aynte, Mısır gibi diğer ülkelere bakıldığında maliyette önemli yeri olan işçiliğin burada daha ucuz ve kaliteli olduğunu sözlerine ekledi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.