Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Slovenya Bursalı Yatırımcıları Bekliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Slovenya’nın Maribor şehrinden gelen iş dünyası temsilcilerini ağırladı.Slovenya Fahri Başkonsolosluğu Ticari Konsolosu Andrej Fercej ve Maribor şehrinden gelen firma temsilcileri, BTSO’yu ziyaret etti....

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Slovenya Bursalı Yatırımcıları Bekliyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Slovenya’nın Maribor şehrinden gelen iş dünyası temsilcilerini ağırladı.
Slovenya Fahri Başkonsolosluğu Ticari Konsolosu Andrej Fercej ve Maribor şehrinden gelen firma temsilcileri, BTSO’yu ziyaret etti. Bursa ve Slovenya’nın Maribor kentine ilişkin sunumların yapıldığı ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran,, Bursa’dan Slovenya’ya ihracat yapan 124 firma olduğunu söyledi. Bursa’da Slovenya sermayeli firma bulunmadığını da hatırlatan Duran, Bursa ve Slovenya arasında ihracatın 2015 yılı verilerine göre yaklaşık 12,8 milyon dolar, ithalatın ise yaklaşık 8,6 milyon dolar olarak seyrettiğini dile getirdi.
Duran, Türkiye’nin ikinci ihracatçı kenti olan ve 40’a yakın Ar-Ge merkezinin bulunduğu Bursa’da yüksek teknoloji yatırımların da her geçen gün arttığını söyledi. Duran, BTSO öncülüğünde 1 yıl gibi kısa sürede kuruluş alt yapısı tamamlanan TEKNOSAB’ın Türkiye ve Bursa’nın yüksek teknoloji üretimine güç katacağını vurguladı. Bursa’nın özellikle Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yaptığını da hatırlatan Duran, Slovenya ile Bursa arasındaki ticari işbirliğini artırmak istediklerini söyledi. İlker Duran, “Slovenya heyetini Bursa’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Slovenya ile Bursa arasındaki ekonomik ilişkilerin daha güçlenmesi için yeni işbirliği platformlarını oluşturmalıyız” dedi.
Ticari Konsolos Andrej Fercej, Maribor ile Bursa arasındaki karşılıklı ziyaretler gerçekleştirmek istediklerini dile getirerek, “Bursa ve Maribor’un birbirine benzeyen ortak yanları var. İki kentin de sanayi potansiyeli yüksek. Otomotiv sektörü oldukça gelişen iki bölge, kış turizminde de güzel zenginliklere sahip. Bu iki şehir arasında ticari işbirliği köprülerini kurmalıyız. Bunun için her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.
YATIRIMA BEKLİYORUZ
Maribor Belediyesi Başkan Danışmanı Marko Kovacic, yaklaşık 112 bin nüfusa sahip kentte 6 sanayi bölgesinin faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Kovacic, Maribor’da kimya, eczacılık, otomotiv ve metal sektörü firmalarının ağırlıklı olarak faaliyet gösterdiğini ifade etti. İtalya, Avusturya ve Almanya’dan önemli firmaların Maribor’a yatırımlar yaptığını anlatan Kovacic, “Bursalı firmalarımızı da Maribor’a yatırım yapmaya, Slovenyalı iş adamları ile işbirliği ortamlarını kurmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.