Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas Demir Çelik Fabrikasında Üretim Durduruldu

Sivas'ta 650 Kişinin İstihdam Edildiği Demir Çelik Fabrikasında (sidemir) Üretim Durduruldu. Çelik-iş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan Fabrikadaki Sorunun Çözülmemesi Durumunda 8 Bin Kişinin Sivas'tan Göç Etmek Durumunda Kalacağını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Demir Çelik Fabrikasında Üretim Durduruldu
Sivas’ta 650 kişinin istihdam edildiği Demir Çelik Fabrikası’nda (SİDEMİR) üretim durduruldu.
2004 yılında özelleştirildikten sonra Erol Evci tarafından işletilmeye başlanan ve yaklaşık 650 kişinin istihdam edildiği SİDEMİR’de Kurban Bayramı öncesi üretim durduruldu. Yaklaşık 8 ay önce maaşlarını alamadıkları için eylem yapan işçiler Sivas Valisi Alim Barut’un devreye girmesiyle eylemlerini sonlandırmış ve fabrika yönetimi ile valilikte düzenlenen protokolle o dönem maaşlarını alamayan işçilerin sorunu çözülmüştü. Ancak Kurban Bayramı öncesi fabrika yönetimi üretimi durdurma kararı aldı. Fabrika üretimi durdururken, işçiler 2.5 aydır ödenmeyen maaşları nedeniyle zor günler geçiriyor.
Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan sendika binasında konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Erturhan, “Demir çelik fabrikası uzun yıllardır çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntıları kısa vadeli çözümlerle 11 yıldır getiriyoruz. Ama son dönem bayramdan bir hafta önce üretime bir şekilde yine ara verildi. Orada çalışan bütün arkadaşlarımız çok ciddi maddi sıkıntılar ile karşı karşıya geldi. Kurban Bayramı’nda evlerine ekmek götüremedi. Öğrenim yılı açıldı, bu çalışan 650 kişi çocuğuna kalem, silgi alamadı. Şuanda ciddi bir belirsizlik var. Fabrika yetkilileriyle görüşmemizde ne zaman üretime başlayacak dediğimiz zaman kesin bir tarih verilmiyor” dedi.
Fabrika yetkililerinin ne zaman üretime başlanılacağı konusunda bilgi vermediğini söyleyen Erturhan şunları kaydetti:
“Fabrikanın ne tür durumda olduğunu, ne tür maddi sıkıntıda olduğunu, ne zorluklar yaşadığını bize bilgi vermiyorlar. İster istemez bizde bir şeyler yapma çabası içerisine giriyoruz. Sendika olarak bizim de yetkilerimiz kısıtlı olduğu için bu işin sendika tarafından çözülmeyeceğini, bu işin devlet yetkilileri tarafından çözüleceğini bildiğimiz halde şuanda bir seçim dönemindeyiz, ülkemizin durumu ortada, bir siyasi çözüm olmadı. Bir hükümet kurulamadı, erken seçim kararı alındı. İnşallah sorunlar en kısa zamanda aşılacak. Devlet yetkililerimizden bir hükümet kurulduğu zaman bu demir çelik sorununu gündeme getirip bir an evvel bu sorunun çözülmesini istiyoruz.”
Erturhan, fabrikada yaşanan sorunun çözülmemesi durumunda Sivas’tan yaklaşık 8 bin kişinin göç etmek durumunda kalacağını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.