Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şirketlerin dijitalleşme haritasını çıkarıyor

Türkiye’nin önde gelen GSM şirketlerinden Vodafone, şirketlerin rekabet gücünü arttırmak için dijitalleşme haritasını çıkarıyor. Toplam 20,7 milyon aboneye ulaşan ve pazar payını da yüzde 35,2’ye çıkaran GSM operatörü, ‘Yarına...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şirketlerin dijitalleşme haritasını çıkarıyor
Türkiye’nin önde gelen GSM şirketlerinden Vodafone, şirketlerin rekabet gücünü arttırmak için dijitalleşme haritasını çıkarıyor. Toplam 20,7 milyon aboneye ulaşan ve pazar payını da yüzde 35,2’ye çıkaran GSM operatörü, ‘Yarına Hazırım Platformu’ ile şirketlerin dijitalleşme endeksini çıkarıyor. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, dijitalleşme çalışması kapsamında şimdiye kadar 17 bin şirkete ulaştıklarını kaydetti. Aksoy, İzmir’de basın mensuplarıyla biraraya gelerek, Vodafone’un İzmir’deki yatırımları ve iş dünyasına yönelik çözümleri hakkında bilgi verdi.

Şirketleri rekabette bir adım öteye taşıyacak ve global rekabet gücünü arttıracak çözümün teknolojiyi benimseme ve hızla dijitalleşmeden geçtiğini belirten Aksoy, “Çünkü dijital dönüşüm, iş dünyası için rekabet avantajı ve farklılaşmak demek.” dedi. Türkiye’de işletmelerin dijital haritasını çıkarmak ve ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla geliştirdikleri Yarına Hazırım Platformu’nu "www.yarinahazirim.com" adresi üzerinden hizmete açtıklarını aktaran Aksoy, şöyle devam etti: “Dijitalleşme Endeksi’ni şimdiye kadar 17 bin işletme hesapladı ve 770 bin şirket ise sitemizi inceledi. Lansmanımızdan bu yana yaptığımız çalışmalarla Türkiye’de işletmelerin dijitalleşme endeksini yüzde 48’den yüzde 52’ye çıkardık. Hedefimiz, Türkiye’nin dijitalleşme endeksini yüzde 75’e çıkarmak. Yarına Hazırım Platformu’nda İzmir’deki şirketlerin de dijitalleşme haritasını çıkarmak üzere İzmir’de 360 şirkete ulaştık. İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme endeksi ise yüzde 52 olarak çıktı.”

Yarına Hazırım Platformu ile işletmelerin dijitalleşme endekslerini ideal düzeye yükseltmelerine de yardımcı olduklarını ifade eden Aksoy, “Bu platformla işletmelerin değişen iş dünyasında yarına ne kadar hazır olduklarını ücretsiz test ederken aynı zamanda verimliliklerini artırmak için nelere ihtiyaçları olduğunu da anlamalarını sağlıyoruz. Sadece kendi müşterilerimize hizmet vermiyoruz; müşterimiz olsun olmasın, Türkiye’deki tüm işletmelerin dijitalleşme endeksini çıkarmaya yönelik bir platform sunuyoruz. İşletmelerin dijitalleşmelerini artıracak çözümler finansal kârlılıklarına da olumlu katkı sağlıyor. Tüm dünyada dijitalleşen işletmelere baktığımızda, bu işletmelerin kaynaklarını arttırmadan gelirlerini sektörlerinin yüzde 9 üzerinde büyüttüklerini, kârlılıklarının sektörlerinin yüzde 26 üzerinde gerçekleştiğini, pazar değerlerinin sektörlerinin yüzde 12 üzerinde belirlendiğini görüyoruz.” diye konuştu.

İZMİR’E 56MİLYON LİRALIK YATIRIM

Vodafone Türkiye, 56 milyon liralık yatırımları ve teknoloji çözümleriyle İzmir sanayisinin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor. Vodafone, Yarına Hazırım Platformu kapsamında İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme haritasını da çıkardı. Bu kapsamda, 360 şirkete ulaşılarak çok önemli veriler elde edildi. İzmir’deki şirketlerin dijitalleşme endeksi yüzde 52 olarak gerçekleşti. Araştırmaya göre İzmir’de her 10 işletmeden 8'inin müşteri yönetimini ve bağlılığını arttıracak çözüme ihtiyacı var ve yüzde 40'ı bu yazılımları kullanarak yüzde 35’e varan oranda daha fazla müşteri adayına erişebiliyor. Her 10 işletmeden 5'i sahada araba kullanıyor ve yüzde 15’e varan yakıt tasarrufu yapmalarını sağlayan araba takip çözümünü bu işletmelerin yüzde 63'ü kullanmıyor. Her 10 işletmeden 7'sinin ürün yönetimini artıracak çözüme ihtiyacı var ve yüzde 51'i bu yazılımları kullanmayarak yüzde 28’e varan oranda satışlarını artırma fırsatını kullanmıyor. Her 10 işletmeden 6'sı müşterilerine tanıtım faaliyetlerine ihtiyaç duyuyor ancak bu işletmelerin sadece yüzde 57'si bu ihtiyacına yardımcı olacak teknolojileri kullanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.