Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt’te korona virüs kekik bal satışlarını iki kat arttırdı

SİİRT’İN TİLLO İLÇESİ HATRAN KÖYÜNDE BAL ARILARI TARAFINDAN KEKİKLERDEN TOPLANAN NEKTARLARLA ELDE EDİLEN KEKİK BALINA VATANDAŞLAR RAĞBET GÖSTERİNCE ARICILAR, KEKİK BALI ÜRETİMİNE YÖNELDİ. ARICILARIN ÜRETTİĞİ KEKİK BALINA TALEP İKİ KAT ARTTI.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2020 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2020 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’te korona virüs kekik bal satışlarını iki kat arttırdı

Siirt’in Tillo ilçesi Hatran köyünde bal arıları tarafından kekiklerden toplanan nektarlarla elde edilen kekik balına vatandaşlar rağbet gösterince arıcılar, kekik balı üretimine yöneldi. Arıcıların ürettiği kekik balına talep iki kat arttı.

Siirt’te vatandaşlar, korona virüs salgınında bağışıklığı güçlendirici etkisi olması nedeniyle kekik bala yoğun ilgi göstermeye başladı. Korona virüs salgınından korunmak için bal ve bal ürünlerine ilginin arttığını belirten arıcı Cemil Beydoğan, yoğun talep görmesi nedeni ile arıcıların da kekik bal üretimine yöneldiğini söyledi. Korona virüs sebebi ile kekik balına olan talebin arttığını aktaran Beydoğan, "Kekik balı hasadına başladık. Kendim yıllarca bu balı üretmekteyim. Korona virüs salgını nedeniyle kekik balına daha çok rağbet gösterildi. Daha hasada başlamadan yarısından fazla siparişini almışım. Hem kekik hem bal her türlü hastalığa iyi geliyor. Rağbet çok yüksek" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.