Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sigortacılar Balıkesir’de buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi üyeleri ile Balıkesir İli Sigorta Acenteleri buluşmasında sektörel problem ve analizler ile KOBİ olmanın zorlukları masaya yatırıldı.TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi...

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi üyeleri ile Balıkesir İli Sigorta Acenteleri buluşmasında sektörel problem ve analizler ile KOBİ olmanın zorlukları masaya yatırıldı.
TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Süleyman Özer, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Üyesi Necmi Bulut, Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Üyesi Emin Gemici ile Balıkesir İli Sigorta Acenteleri buluşması Balıkesir Ticaret Odası (BTO) toplantı salonunda gerçekleştirildi. Sigorta acentelerinin yaşadığı sektörel problemleri konuşmak , çözüm önerileri sunmak adına bir araya düzenlenen toplantıda bir araya gelindiğini belirten Fahri Ermişler BTO ’ya kayıtlı 130 adet sigorta acentesi olduğuna dikkat çekerek "Sigortacı üyelerimiz yaşadığı sıkıntıları konuşmak çözüm önerileri sunmak adına dönemsel olarak bir araya geliyoruz. Bir önceki toplantımızda neler konuşmuşuz ve toplantı çıktılarımız neticesinde ne gibi aksiyonlar almışız kısaca belirtmek isterim. Resmi gazetede yayınlanan 14 Mayıs 2015 tarihli tebliğ ile 1 Haziran 2015 tarihinden itibaren karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında değişiklik oldu. Bu değişiklik sonrası değişen teminat koşulları poliçe fiyatlarını aşırı yükseltti. Kamuoyunda tepki toplayan ve acenteleri zor duruma düşüren bu konu ile ilgili olarak, odamıza bağlı ilgili meslek komitesi üyesi sigortacılar ile bir toplantı yaparak eylem planı takvimi belirledik ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın M. Rıfat Hisarcıklıoğlu nezdinde , TOBB’nin ilgili birimlerine konuyu ileterek üyelerimizin çözüm beklentilerini ifade ettik. Ayrıca Ayvalık, Burhaniye Edremit, Susurluk Erdek, Bandırma, Gönen, İzmir, Aydın, Bursa, Manisa, Çanakkale Ticaret Odaları Başkanlarına konunun önemi belirtilerek çözümü konusunda desteklerini beklediğimizi ifade ettik" dedi.

Taleplerin takipçisi olacağız
Amaçlarının üyelerin ticari hayatlarında yaşadıkları sıkıntılara bir nebze de olsa çare bulabilmek ve yol göstermek olduğuna vurgu yapan Başkan Ermişler " Bu anlamda elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda gerek sigortacılardan gerekse sigortacılık hizmetinden faydalanan üyelerimizden gelecek olan taleplerin takipçisi olmaya devam edeceğimizi ifade ederek,Sözlerimi uzatmadan konuyu uzmanlarına bırakıyor, saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Sorunları biliyoruz
TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap acentelerin sorunlarını bildiklerini ifade ederek " Çözümler nelerdir kafamızda var, onun için bir idealle buraya geldik" dedi. Başkan Hüseyin Kasap sektörel problem ve analizler ile KOBİ olmanın zorluklarını sunum eşliğinde katılımcılara aktardı. Sunum sonrası soru ve cevap bölümünün ardından BTO Başkanı Fahri Ermişler günün anısına TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap ve diğer TOBB üyelerine Sındırgı Yağcıbedir Halısı hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.