Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Servet Eröcal son yolculuğuna uğurlandı

İzmir’in önemli iş adamlarından, Ege İhracatçı Birlikleri eski başkanlarından Servet Eröcal son yolculuğuna uğurlandı.Önceki gün geçirdiği mide rahatsızlığından dolayı vefat eden Ege İhracatçı Birlikleri geçmiş dönem yöneticilerinden...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’in önemli iş adamlarından, Ege İhracatçı Birlikleri eski başkanlarından Servet Eröcal son yolculuğuna uğurlandı.
Önceki gün geçirdiği mide rahatsızlığından dolayı vefat eden Ege İhracatçı Birlikleri geçmiş dönem yöneticilerinden Servet Eröcal son yolculuğuna uğurlandı. Ege İhracatçı Birlikleri’nde 2003-2006 yılları arasında Başkanlar Kurulu Başkanı, 1997-2007 yılları arasında Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve 2007-2009 yılları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreteri görevlerinde bulunan Servet Eröcal (72) için EİB önünde cenaze töreni düzenlendi.
Törene ailesinin yanı sıra Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu Emre Kızılgüneşler, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçı Birliği Başkanı Halil Şahin, EİB eski başkanlarından Arslan Erdinç ve dostları, sevenleri katıldı.
“Kendisinden çok istifade ettim”
Törende konuşan sıra Ekonomi Bakanlığı Başdanışmanı Adnan Yıldırım, “Herkesin dışarıdan bir iş adamı, profesyonel yönetici, bir başkan olarak gördüğü Servet başkanımız benim için bir ağabey, üstat, örnek aldığım bir insandı. Pek çok konuda zarafetiyle, nezaketiyle, ilgisiyle, çalışkanlığıyla kendisinden çok istifade ettim. Servet Başkanım sadece gönüllerimizde iz bırakarak gitmiyor, İzmir’e olan emeği hep hatırlanacak” diye konuştu.
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de, Eröcal’ın değerli fikirleriyle ihracatçı camiasına yaptığı katkılara değinerek, “Hem yapıcı kişiliği hem iş alemine olan yakınlığıyla büyük bir değer kattı. Özellikle Türk ihracatçı camiasının başı sağ olsun, kederli ailesinin başı sağ olsun” dedi.
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu ise Selim Eröcal’ın her zaman kendilerine doğru yol için nasihatlerde bulunduğunu belirtirken, Emre Kızılgüneşler de Eröcal’ın her zaman fikrileriyle kendilerine destek olduğunu ve onu kaybetmenin acısını yaşadıklarını ifade etti.
“Babam hepimizin aklında derin izler bıraktı”
Selim Eröcal’ın oğlu Ayhan Eröcal da “Bizi onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Acımız büyük, çok fazla konuşamayacağım. Ama babamı çok güzel ifade ettiğinizi düşünüyorum. Gerçekten çalışkanlığı, disiplini, hayatıyla hepimizin aklında derin bir iz bıraktı” ifadelerini kullandı.
Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçı Birliği Başkanı Halil Şahin ise Eröcal’ın uzlaşmacı kimliği ve sorunların çözümü ile ihracat camiasına çok hizmetleri olduğunu dile getirdi.
Servet Eröcal’ın cenazesi törenin ardından öğle namazında Alsancak Hocazade Camii’nde kılınan cenaze namazına müteakip Çeşme Çakabey Mezarlıgı’nda toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.