Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serpil Timuray dünyanın en güçlü 23. kadını seçildi

Vodafone Grubu’nun Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su Serpil Timuray, Fortune dergisi tarafından 2016 yılında dünyanın en güçlü 23. kadını seçildi.Dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Vodafone Grubu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Vodafone Grubu’nun Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su Serpil Timuray, Fortune dergisi tarafından 2016 yılında dünyanın en güçlü 23. kadını seçildi.
Dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden Vodafone Grubu’nun Afrika, Ortadoğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su Serpil Timuray, ABD merkezli Fortune dergisinin 2016 yılında ilk kez hazırladığı "En Güçlü Kadınlar Uluslarası Listesi"nde 23. sırada yer aldı. Fortune dergisi, Timuray’ı “Global Fortune 500 şirketlerinde çalışan en önde gelen Türk yöneticilerden biri” olarak gösterdi. Ocak 2014’te Vodafone Grubu İcra Kurulu üyeliğine atanan Timuray, bu tarihten itibaren grubun dünyadaki iki yönetim bölgesinden biri olan AMAP bölgesinin CEO’su olarak görev yapıyor. Grubun toplam abonelerinin yaklaşık yüzde 74’ünün bulunduğu Timuray’ın yönetimindeki AMAP bölgesi, güçlü büyüme performansı ve dinamik yapısı ile öne çıkıyor. Vodafone Grubu’nun 2015/16 mali yılında AMAP bölgesinin aboneleri yüzde 5 büyüme ile 341 milyona ve toplam gelirleri yüzde 7 büyüme ile 13,2 milyar sterline ulaşırken, FAVÖK yüzde 7,2 büyüme ile 4 milyar sterlin seviyesinde gerçekleşti.
Vodafone AMAP bölgesinin başarılı iş sonuçlarını getiren faktörler arasında lider marka konumu, müşteri memnuniyeti odaklı segmentasyon stratejisi, üstün teknoloji kalitesi ve yaygın satış dağıtım ağı geliyor. Timuray’ın göreve geldiğinden itibaren tüm bölgede önceliklendirdiği segmentasyon stratejisi kapsamında 10 AMAP ülkesinde “Gençlik Segmenti” lansmanı yapılarak milyonlarca gence erişim sağlandı. Timuray’ın 2009 yılında Türkiye’de sosyal iş modeli olarak başlattığı ve son iki yılda 7 AMAP ülkesine yaygınlaştırdığı “Vodafone Çiftçi Kulübü” programı, bölgede 149 milyon çiftçiye erişmesi beklenen platformu ile tarımın dijitalleşmesi ve çiftçinin güçlendirilmesi için örnek bir girişim olarak gösteriliyor.
Timuray, aynı zamanda Vodafone Grubu’nun “Çeşitlilik ve Dahiliyet Komitesi”ne liderlik ediyor. Bu çalışmalar kapsamında grubun iş yerinde cinsiyet eşitliği sağlanmasına yönelik tüm pazarlarda kadın çalışanlarına sunduğu insiyatifler arasında “özel doğum izni” politikası özellikle dikkat çekti. Ayrıca kadınların mobil teknolojilere eşit erişimi sayesinde ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmaya yönelik Timuray’ın Türkiye’den başlattığı “Önce Kadın” programı, son dönemde 10 AMAP ülkesinde lanse edildi.
Serpil Timuray kimdir?
Serpil Timuray, Ocak 2014’ten beri Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve AMAP Bölge CEO’sudur. Timuray, aynı zamanda Danone Grubu’nun global yönetim kurulunda bağımsız üye olarak yer almaktadır. Vodafone Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Vodafone&Qatar Foundation LLC Yönetim Kurulu Başkanı da olan Timuray, ayrıca Afrika’nın lider telekomünikasyon gruplarından Vodacom Grubu ile Vodafone Hindistan, Vodafone Hutchison Avustralya, Safaricom Kenya ve Vodafone Katar şirketlerinde yönetim kurulu üyesidir. Kariyerine 1991 yılında Procter&Gamble’da pazarlama departmanında başlayan Timuray, sonrasında P&G Türkiye’nin İcra Kurulu’nda yer almıştır. 2002-2008 döneminde Danone Türkiye Genel Müdürü olarak ve ardından 2009-2013 döneminde Vodafone Türkiye CEO’su olarak görev yapmıştır. 2013-2015 dönemi YASED (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı olan Timuray, 2010-2014 yıllarında DEİK Türk-İngiliz İş Konseyi Başkan Yardımcısı olarak, 2003-2008 yıllarında SETBİR (Türkiye Süt, Et ve Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Timuray halen Dünya Ekonomik Forumu Genç Küresel Liderler Mezunları, Dünya Türk İş Konseyi Danışma Kurulu, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti’nde yer almaktadır. Newsweek’in "Dünyanın En Etkili 125 Kadını" 2013 yılı listesinde 79. sırada yer alan, Ekonomist dergisinin düzenlediği değerlendirmelerde 2013, 2011 ve 2010 yıllarında Türkiye’de “Yılın Profesyoneli” seçilen Timuray, 2009 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından “Genç Küresel Lider” listesine seçilmiştir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.