Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sendika Şube Başkanı Zor: Toplu sözleşme öğretmenler için başarısız geçti

Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, hükümetle kamu görevlileri sendikaları heyeti arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin öğretmenler için başarısızlıkla sonuçlandığını, yetkili sendika Eğitim Bir-Sen´inse bunu büyük...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sendika Şube Başkanı Zor: Toplu sözleşme öğretmenler için başarısız geçti
Aktif Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, hükümetle kamu görevlileri sendikaları heyeti arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin öğretmenler için başarısızlıkla sonuçlandığını, yetkili sendika Eğitim Bir-Sen´inse bunu büyük bir başarı gibi göstermeye çalıştığını söyledi.

Şube Başkanı Zor, yaptığı açıklamada, "Geçen yıllarda da izlediğimiz ‘Ahbap Çavuş’ adlı tiyatro oyununun, ‘Dostlar alışverişte görsün’ adlı yeni bir perdesini izledik. Eğitim Bir-Sen`in kendi internet sayfasından, 27 Temmuz 2015 tarihinde ilan ettiği toplu sözleşme teklifine baktığımızda maaş artış oranı, 2016 birinci altı ay yüzde 8, ikinci altı ay yüzde 8, 2017 birinci altı ay yüzde 7, ikinci altı ay yüzde 7 + seyyanen zam (taban aylığa 150 lira) + enflasyon farkı + refah payı + diğer maaş kalemlerinde istedikleri oran hesaplandığında, iki yıl için istediklerinin yüzde 50 oranını geçtiğini ama anlaşmada ise 2016 birinci altı ay yüzde 6, ikinci altı ay yüzde 5, 2017 birinci altı ay yüzde 3, ikinci altı ay yüzde 4 ve enflasyon farkı şeklinde. Ülkenin ekonomik realitelerinden uzak." dedi.

Memurun, 2014-2015 yılında da aynı sendikanın yaptığı anlaşmayla kaybettiğini söyleyen Sefa Zor, son iki haftada döviz ve altındaki fiyat artışından kaynaklı alım gücü kaybını bile karşılamayacak seviyede, göstermelik bir zam teklifine imza attıklarını ifade etti. Zor, “Öğretmenlerin nöbet ücreti, eş yardımı, çocuk yardımı, sendika ikramiyesi, gelir vergisi kaybının önlenmesi, kamu görevlilerine siyaset yasağının kalkması ve benzeri teklif ettikleri konuların birçoğunda istedikleri gibi bir anlaşma sağlanamadığını ama kendileri teklif ettikleri maddelerde yüzde 100'e yakın başarı elde ettiklerini, medyada zafer olarak yansıtıyorlar.” diye konuştu. Çalışanların haklarını savunmakla görevli sendikaların, yetkili sendika tarafından medyada tembel ve rakip olarak nitelenmesini ilgili şube başkanına yakıştıramadıklarını belirterek, sendikaların rakip değil, dayanışma içerisinde olması gereken sivil toplum kuruluşları olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.