Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sektör temsilcileri Suriyelilerden umutlu

Bursa Deri OSB Başkanı Rıfat Aygüler, bir süredir tartışılan Suriyeli mülteciler konusunda sektör temsilcileri olarak olumlu düşünceler içerisinde olduklarını belirtti. Aygüler, “Ülkelerindeki iç savaş dolayısıyla Türkiye’ye göçen...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Deri OSB Başkanı Rıfat Aygüler, bir süredir tartışılan Suriyeli mülteciler konusunda sektör temsilcileri olarak olumlu düşünceler içerisinde olduklarını belirtti. Aygüler, “Ülkelerindeki iç savaş dolayısıyla Türkiye’ye göçen Suriyeli mültecileri, iyi bir uyum ve adaptasyon süreci ile pek çok sektör için nimet haline getirebiliriz” dedi.
Bursa’da zorunlu ikamet eden binlerce Suriyelinin durumları tartışma konusu olurken, mültecilerle ilgili bir teklif de Bursa Deri OSB’den geldi. Suriyeli mültecilerin uyum, adaptasyon ve mesleki eğitim ile bir çok sektör içen önemli bir iş gücü kaynağı haline getirilebileceğini söyleyen Deri OSB Başkanı Rıfat Aygüler, hedeflerine giden yolda Türkiye’nin en büyük ihtiyaçlarından birinin insan gücü olduğunu ifade ederek, “Suriyeli mülteciler bazı vatandaşlarımıza göre külfet gibi gözüküyor. Biz bu insanları külfet gibi görmüyoruz. Bu insanların içinde elinden iş gelen, becerikli kişiler mevcut. Mecbur kalmış ve terk-i diyar etmişler. Bu süreci ben olumlu görüyorum. Eğer biz bu insanların adaptasyon ve uyum sürecini olumlu bir şekilde yönetirsek, bu insanların çocuklarını ilkokuldan üniversiteye kadar eğitebilirsek ve mesleki yatkınlıkları olanları belirlersek, bu insanlardan tarım, tekstil, deri ürünleri gibi bir çok sektörde iş gücü olarak faydalanabiliriz” dedi.
Üretim için insan gücünün önemine vurgu yapan Başkan Aygüler, “Siz bir devlet olarak kişi başına düşen milli gelirinizi 10 bin dolardan 25 bin dolara yükseltmeyi hedef olarak önünüze koyduysanız, dünyanın cihanşümul devleti olmayı hedeflediyseniz sizin insan kaynaklarına ihtiyacınız vardır. Biz bu insanların uyum ve adaptasyon süreçlerinden geçirilerek topluma ve ekonomiye kazandırılmasından yanayız. Biz bu durumu külfet olarak görmüyoruz, biz bu durumun minnet olabileceği kanaatindeyiz. Bu konuda umut varız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.