Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sberbank, ATM’den günlük nakit çekme sınırını 3 kat azalttı

Rusya’da yaşanan ekonomik kriz bankacılık sektörünün de tedbir almasına neden oluyor. Rusya’nın en büyük devlet bankası Sberbank, ATM’lerden günlük nakit çekme miktarını 3 kat azalttı. 1 Mart’tan itibaren geçerli olacak yeni uygulamaya...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sberbank, ATM’den günlük nakit çekme sınırını 3 kat azalttı
Rusya’da yaşanan ekonomik kriz bankacılık sektörünün de tedbir almasına neden oluyor. Rusya’nın en büyük devlet bankası Sberbank, ATM’lerden günlük nakit çekme miktarını 3 kat azalttı.

1 Mart’tan itibaren geçerli olacak yeni uygulamaya göre yaygın olarak kullanılan Visa Classic/MasterCard Standard banka müşterileri günlük 50 bin rubleden (713 dolar) daha fazla nakit çekemeyecek. Halen Sberbank ATM’lerden müşteriler günlük 150 bin rubleye (2100 dolar) kadar nakit çekebiliyor.

Tüm farklı tip kart sahiplerinin aylık limitleri de değiştirildi. Momentum and Visa Electron/Maestro kart için 500 bin ruble (7100 dolar), Visa Classic/MasterCard Standard için 1,5 milyon ruble (21 bin 400 dolar), Visa Gold/MasterCard Gold için 3 milyon ruble (42 bin dolar), Visa Platinum/MasterCard World Black Edition için 5 milyon ruble (42 bin dolar) ve Infinite/World MasterCard Elite için de 30 milyon ruble (428 bin dolar) aylık limit belirlendi.

Sberbank’ın aktif banka kartı sayısı 2014 sonunda yüzde 10,6 artarak 101,9 milyona ulaştı. Sberbank bu açıdan Avrupa’nın en büyük bankası olma ünvanını kazandı.

Toplam aktifler, mevduat ve krediler açısından Rusya'nın en büyük ticari bankası olan Sberbank, Rusya'nın finansal sistem ve ekonomisinde önemli bir rol oynuyor. Rusya bankacılık sektörünün üçte birini elinde bulunduran bankanın yüzde 50+1 hissesi Rusya Merkez Bankası’na ait. Sberbank’ın 22 ülkede 110 milyon bireysel ve 1 milyon da kurumsal müşterisi bulunuyor. Sberbank’ın Rusya genelin 17 binden fazla şubesi bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.