Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savunma Müsteşarı Demir: Bir ülkenin savunması başkalarına emanet edilemez

Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, "Kendi özgün ürünlerimiz dediğimiz ürünlerin alt unsurlarından veya ithal ürünlerden dolayı oluşacak herhangi bir kısıtlamanın önüne geçilmeli, çünkü bir ülkenin savunması başkalarına...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Savunma Müsteşarı Demir: Bir ülkenin savunması başkalarına emanet edilemez
Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, "Kendi özgün ürünlerimiz dediğimiz ürünlerin alt unsurlarından veya ithal ürünlerden dolayı oluşacak herhangi bir kısıtlamanın önüne geçilmeli, çünkü bir ülkenin savunması başkalarına emanet edilemez." dedi.

Müsteşar Demir, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Altıparmak hizmet binasında Uzay Havacılık ve Savunma (UHS) Kümelenmesi üyesi firmalar ile bir araya geldi. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener tarafından ağırlanan Müsteşar Demir, BTSO’nun uzay, havacılık ve savunma sektöründe gerçekleştirdiği kümelenme çalışmalarını takdirle takip ettiklerini söyledi. Toplantıda konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa sanayisindeki dönüşümü gerçekleştirmeye dönük önemli adımlar attıklarını belirterek, "Otomotiv, makine ve tekstil sektörlerinde önemli bir tecrübeye sahip olan Bursa’da firmalarımızı uzay, havacılık ve savunma ile raylı sistemler gibi alanlarda da yatırıma yönlendiriyoruz. Sanayideki bu dönüşümü sağlamak amacıyla uzay, havacılık ve savunma kümelenmemiz ile raylı sistemler kümelenmemizi kurduk. Rüzgar türbinleri konusunda da kümelenme hazırlıklarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Bursa’nın Türkiye’deki ticaret ve sanayi hayatında önemli bir rol oynadığını ve bu rolün giderek artmaya devam ettiğini dile getiren Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, BTSO’nun uzay, havacılık ve savunma sektöründe gerçekleştirdiği kümelenme çalışmalarını taktirle takip ettiklerini ifade etti. Türkiye’nin savunma ve sanayi sektöründe belirli bir gelişim içerisinde olduğuna değinen Müsteşar Demir, "20 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak kadar ileri gelişmeleri görmekten dolayı herkes mutlu. Ancak kendi özgün ürünlerimiz dediğimiz ürünlerin alt unsurlarından veya ithal ürünlerden dolayı oluşacak herhangi bir kısıtlamanın önüne geçilmeli. Bir ülkenin savunması başkalarına emanet edilemez." diye konuştu.

'KÜMELENME FAALİYETLERİNİ ÖNEMSİYORUM'

Bursa’da otomotiv ve makine sektöründeki imalat ve özgün tasarım konularında belirli bir yere gelindiği takdirde bunun savunma sanayine de olumlu etki yapacağını söyleyen Müsteşar Demir, şunları kaydetti: "Ama genelde ticari ve diğer alanlardaki ürünlerde teknolojide iyi bir yerde değilsek savunma sanayinde de iyi bir yerde olmamız mümkün değildir. Ancak ileri teknolojilerde belirli bir yerlere gelebilmenin çok pahalı bir faaliyet olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Ülkemizin sınırlı kaynaklarını düşündüğümüzde toptan bir hareketlilik meydana getirerek çok çaba, emek ve para isteyen, pahalı olan sektöre yönelik çabalarımızı daha etkin yapabiliriz. Ülkemizin sınırsız kaynakları yok. O halde elimizdeki kaynakları en etkin şekilde nasıl kullanırız ve bunlardan en etkin sonuçları nasıl alabiliriz diye sormamız gerekiyor. Bu da ülkemizin mevcut potansiyelinin zerresini israf etmeden en iyi şekilde kullanmakla olabilecek bir şey. O açıdan kümelenme faaliyetlerini çok önemsiyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.