Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sarıgöl’de üzüm hasadı hız kesmiyor

Sarıgöl ve çevresinde temmuz ayında erkence üzümlerin kesimleri ile başlayan üzüm hasadı Kasım sonuna gelinmesine rağmen hız kesmeden devam ediyor.Temmuz ayında süperiol ve Trakya İlkeren ile başlayan üzüm kesimlerinin ardından yörenin...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sarıgöl’de üzüm hasadı hız kesmiyor

Sarıgöl ve çevresinde temmuz ayında erkence üzümlerin kesimleri ile başlayan üzüm hasadı Kasım sonuna gelinmesine rağmen hız kesmeden devam ediyor.

Temmuz ayında süperiol ve Trakya İlkeren ile başlayan üzüm kesimlerinin ardından yörenin yaş ve kuru olarak değerlendirilen çekirdeksiz Sultani üzümleri ve yayla bağlacığı üzümleri olan dokuz tür çekirdekli sofralık üzümlerin kasım ayı sonuna kadar bağlardan kesiminin yapılacağını ifade eden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl’de bağcılarımız üzümlerini korumak amaçlı olarak temmuz ayının 15’inden itibaren beyaz naylon örtü ile bağların üzerleri kapatıldı. İlçemizde 110 bin dekarlık alanda sofralık çekirdeksiz Sultani üzüm yetişmekte. Bu arada dokuz tür çekirdekli sofralık üzüm altı bin dekarlık alanda yetişmekte. Kesim çalışmaları kasım sonuna kadar devam edecek. Bağlarda şuan 8-9 bin dekarlık alanda üzüm kaldı" dedi.

"Kesimlere soğuk etkilemiyor"

Soğukların üzüm kesimlerini etkilemediğine işaret eden Ülgen şunları söyledi: "İşçiler, sabahın erken saatlerinde iyice giyinerek kesimlere yapıyor. Öğleye kadar üzüm kamyonlarına dolduruluyor. Yağışlı havalarda ise işçiler yağmurluklara ve ayaklarına çizme giyerek çalışmalarını yapmakta."

Sarıgöllü üzüm üreticisi Yusuf Çiftçi ise, "Bu yıl çekirdekli üzümlerde fiyatlar çok güzel oldu. Yaş çekirdeklilerin kilosunu 1.70 TL- 2 TL arasında sattık" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.