Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayiciden Hükümete "Kkdf" Teşekkürü

Adaso Başkanı Kkdf’nin Sıfırlanmasını Değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sanayiciden Hükümete "Kkdf" Teşekkürü
Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, çoğunluğu yatırım malı, hammadde ve ara mallarından oluşan 51 ürün grubu ithalatında yüzde 6 oranında uygulanan Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’nun sıfırlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.
KKDF’nin sıfırlanması kararının, sanayide rekabet gücünü yükselteceğini, yatırımlarda büyük avantaj sağlayacağını belirten Kıvanç, “Sanayiciler ve yatırımcılar olarak önemli mali yükten kurtuluyor, önümüzdeki sürece daha umutla bakıyoruz” dedi.
‘Sanayi sektörüne can suyu’ olarak nitelendirdiği kararın alınmasından dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile emeği geçenlere teşekkür eden Kıvanç, küresel ekonomik durgunluğun yaşandığı, finansmana erişimin güçleştiği, maliyetlerin yükseldiği bir dönemde alınan bu kararı çok önemsediklerini vurguladı.
Küresel pazarda rekabet gücünün önemine dikkat çeken Kıvanç, şöyle konuştu:
“Sanayicimizin kendi imkanları ile oluşturduğu kredili ve vadeli satın almayı, yüzde 6 gibi bir fona tabi tutmak, maliyetleri artırarak rekabet gücümüzü olumsuz etkilemekteydi. Bir çok üretici fonu ödememek adına vadeli alabileceği ürünleri peşin para ile almak durumunda kalıyor buda şirketlerin finansman yapısını olumsuz etkiliyordu. Kaynak Kullanma Destekleme Fonu’nun kaldırılmasıyla önemli bir mali yükten kurtuluyoruz. Önümüzdeki süreçte finansman maliyetlerini azaltıp, üreticilere alternatif finansman kaynağı yaratacak olan bu uygulamanın sanayimizi ve yatırımları olumlu şekilde etkileyeceğine inanıyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.